Gå til sidens hovedinnhold

BOK skaper skøyteglede i Brevik

Artikkelen er over 7 år gammel

Endelig er vinteren kommet til Brevik. Og skøytegutta i Brevik Olympiske Komité (BOK) har sørget for at skøyteisen nå kan tas i bruk.

Barna i Brevik har vært så utålmodige at is-sprøytingen måtte kortes ned både tirsdag og onsdag, slik at isen kunne brukes om kvelden.

– Det har ikke vært så lett å sprøyte tidligere i vinter. Det har vært regn og mildvær. Men så fort kulda kom, så starta vi med sprøytinga, sier Tore Fosse som er leder for skøytegruppa i BOK, som ene og alene har ansvaret for å lage skøyteis for den oppvoksende slekt i Brevik hver vinter.

De faste issprøyterne er foruten Tore, også Tom Gundersrud, Halvor Rogn, Einar Lunde og Willy Sjøstrøm, pluss noen andre utkommanderte fra medlemmene i BOK innimellom. De er pensjonister alle sammen. Det er ikke få timer BOK-gutta bruker på å sprøyte skøyteis.

– Vi ser an vær og føre og lager vaktplaner fra dag til dag. Det er ikke noen annen måte å gjøre det på, sier Tore Fosse.

BILs banemester Tone Brønsten har sørget for at snøen blir brøytet bort underveis.

For barna

– Hvorfor gjør dere dette år etter år?

– Vi gjør det jo for barna sin del. De er ute på isen nesten før vi begynne å sprøyte. Det er veldig moro, sier Einar Lunde.

BOK-gutta bekrefter at det har vært en kald jobb i år også. Det har vært mye sur vind mens de har holdt på.

Holdt på i 51 år

For Tore Fosse (69) er dette den 51. vinteren han lager skøyteis på Furulund i Brevik.

– Jeg var læregutt under Odd Ødegård i min ungdom, han var leder av bandygruppa. Vi unggutta som spilte bandy ble naturlig dratt med til å være med å sprøyte isen, sier Tore Fosse.

Skøytebanen flyttes

Muligens kan dette bli siste vinteren at skøyteisen ligger akkurat her på grusbanen på Furulund. Idrettslaget har gjort et makebytte med Porsgrunn kommune slik at det nye oppvekstsenteret planlegges bli bygget og lagt akkurat her. Da er planene at skøytebanen skal flyttes bort der hvor den nederste paviljongen på dagens oppvekstsenter er, der hvor barnehagen holder til med uteområde.

– BOK har hatt planer om å sette opp mer lys ved skøytebanen, men nå har vi «lagt det på is» inntil det er avklart med den framtidige og eventuelt nye skøytebanen, sier Tore Fosse.

Allerede mandag kveld hadde breviksspeiderne vinterens første skøytedag på den knapt ferdiglagte skøytebanen.

Barneidrettsskolen

Tirsdag kveld var det Barneidrettsskolen som hadde sin aller første skøytedag denne vinteren. Det krydde av skøyteglade barn på isen. De skulle prøve skøytene på den nylagte isen, som knapt hadde rukket å fryse ettersom BOK-gutta hadde ei runde med sprøyting ved 12-tiden samme dag.

– Vi er utrolig takknemlige for den jobben BOK-gutta gjør for å lage skøyteis. Det må du skrive, sier Steinar Planting som er leder i Barneidrettsskolen sammen med Morten Jakobsen og Trine Bakkerud.

Barneidrettsskolen skal ha skøytedag noen ganger framover vinteren. Fra neste uke blir det også skirenn. Steinar og Morten har kjørt opp løyper rundt banen på Furulund. De har også forsøkt å kjøre opp lysløypa i Bullåsen, men faktisk er det ikke kommet så veldig mye snø der ennå.

Idrettslederne har lånt sporsetter hos Stathelle Idrettslag. De håper at Porsgrunn kommune tar seg ei runde med løypemaskina også i Brevik etter hvert.

Barneidrettsskolen har aktiviteter hele året, med en lang sommerferie. Opplegget er for barn fra 1. til 4. klasse.

– Det har aldri vært så mange barn med som det er nå. Over 50 barn har deltatt på idrettsskolen, så nå trenger vi flere foreldre som kan være ledere sammen med oss, sier Steinar Planting og Morten Jakobsen.

Barneidrettsskolen veksler på å ha turn, håndball, fotball, ski og skøyter. I høst var det veldig populært med barneyoga.

Men i disse dager er det skøyting og siden skirenn som er det helt store for barna i Brevik.

Kommentarer til denne saken