Brevik får eget plateselskap

Rune Skaren (t.v.) styrer spakene og sørger for at alt det tekniske fungerer. Bård Kristiansen tar seg av den administrative delen av både lydstudioet og plateselskapet.

Rune Skaren (t.v.) styrer spakene og sørger for at alt det tekniske fungerer. Bård Kristiansen tar seg av den administrative delen av både lydstudioet og plateselskapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For litt over en måned siden startet Bård Kristiansen og Rune Skaren et nytt lydstudio over Jokerbutikken. Nå utvider de virksomheten med et plateselskap.

DEL

Følg PD på Facebook

– Vi er nå under registrering som plateselskap og det får navnet, BLOB Record. Det står for Brevik lyd og bilde, sier Bård Kristiansen.

Han skal ta seg av den administrative delen av selskapet, og jobber nå aktivt med å få distribusjonsavtaler på plass.

– Grunnen til at vi registrerer selskapet, er at det skal bli lettere for oss å kunne tilby hele pakka, uten å måtte gå via andre. Da kan vi selv sette oss ned og bestemme hva som er god musikk og rett å produsere. Da tenker vi ikke på eget stoff, for det klarer vi alltid å produsere, sier Kristiansen.

Skjemavelde

Han føler at det er mange som sliter med å slå gjennom, og at det er mange tunge veier å gå med tanke på skjemavelder, rettigheter og andre utfordringer.

– Nå er vi registert som fabrikant av Nordisk Copyright Bureau (NCB), slik at vi kan produsere. Plateselskapet blir sannsynligvis godkjent i løpet av desember. Det skal opp i styremøte på FONO, som er interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper, sier Kristiansen.

Han har allerede vært i kontakt med organisasjonen, og har fått positive tilbakemeldinger. Kristiansen og Skaren tenker både å utgi fysiske produkter på CD og nettbaserte tjenester.

– Vi har en gunstig avtale med en leverandør på trykk, og kan tilby rimelig CD-produksjon. I tillegg kommer utgivelse på Spotify, iTunes, Wimp og andre nettjenester, sier Kristiansen.

Gir ut sin andre CD

BLOB Record har allerede signert sin første kontrakt, og i disse dager er musikerne Silje Jensen, Anna Asdahl og Kjetil Neteland i studio.

– Silje Jensen og jeg er i utgangspunktet en duo, og har holdt på i drøye to år. Nå er vi i gang med CD nummer to, sier Anna Asdahl.

Hun sier CD’en vil innholde variert musikk.

– Vi synger forskjellige sjangere, fra bedehusmusikk til blues, bluegrass og country, sier Asdahl.

På veien har duoen vokst til en trio, og Asdahl er svært fornøyd med tilveksten.

– Det siste året har vi vært så heldige og få med oss Kjetil Netteland på gitar. Han er stavangergutt, og har vært musiker i mange år. Han har blant annet vært bassisten til Morten Abel i flere år, sier Asdahl.

Medeier og tekniker i Brevik lyd og bildestudio, Rune Skaren, bidrar som trommeslager, og er fornøyd med oppdraget.

– Vi skal produsere CD’en, mastre og gjøre alt klart. Trioen har sørget for egne bilder og lay-out på CD’en, men det kunne vi selvfølgelig også ha bistått med, sier Skaren.

Artikkeltags