Klare til å ta imot asylsøkerne

Nå er det straks klart til å ta imot asylsøkerne som skal bo ved mottaket i Brevik, og ansatte som vil ta dem imot er miljøarbeider Nina Arctander, miljøarbeider Arezo Bandei, snekker og hjelpemann Ola Johansen og miljøarbeider Ala Suliman.

Nå er det straks klart til å ta imot asylsøkerne som skal bo ved mottaket i Brevik, og ansatte som vil ta dem imot er miljøarbeider Nina Arctander, miljøarbeider Arezo Bandei, snekker og hjelpemann Ola Johansen og miljøarbeider Ala Suliman. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det snekres og vaskes i Brevik statlige mottak. De nyansatte miljøarbeiderne gleder seg til å ta imot beboerne som flytter inn om noen dager.

DEL

Det er plass til 100 asylsøkere i mottaket i det nedlagte Korvetten Motorhotell. Men ifølge de ansatte er det sjelden at et mottak blir fylt helt opp fra starten. erfaringen fra andre mottak har vist at det flytter inn noen få av gangen.

Datoen for innflytting er fredag 15. april, men det kan gå enda noen dager før asylsøkerne ankommer. Rommene er klare med senger, enkel møblering og TV på alle rom.

– Akkurat nå vasker og rydder vi noen dager, smiler miljøarbeideren Nina Aanesen Arctander fra Langesund.

Hun er nyansatt ved asylmottaket sammen med miljøarbeiderne Arezo Bandei  og Ala Suliman. Ola Johansen er hyret inn som snekker og hjelpemann noen dager. Det er full aktivitet i bygningen. Nye kjøkken lages.

Arezo Bandei er fra Iran og kom til Norge som asylsøker for to og et halvt år siden. Nå snakker hun godt norsk og har fått arbeidstillatelse og skal jobbe og få lønn og betale skatt. Akkurat som den syriske asylsøkeren Ala Suliman som PD skrev for en uke siden. Han er også ansatt ved mottaket i Brevik og skal ta imot beboerne som kommer en av dagene.

– Det er ikke så vanskelig for oss å vite hva asylsøkerne ønsker når de kommer hit til oss, for vi er jo flyktninger selv og forstår deres situasjon, sier Arezo Bandei.

– Vi skal hjelpe dem med det de trenger, sier Ala Suliman.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken