Lørdag er skøyteisen klar

Willy Sjøstrøm, Tom Gundersrud, Einar Lunde og Tore Fosse har laget isen klar.

Willy Sjøstrøm, Tom Gundersrud, Einar Lunde og Tore Fosse har laget isen klar. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå er skøyteisen ferdig og kan brukes fra lørdag, sier Tore Fosse som har styrt sprøytegjengen med hard hånd de siste dagene.

DEL

Tore Fosse, Tom Gundersrud, Einar Lunde og Willy Sjøstrøm har gått sprøytevakter på grusbanen på Furulund i Brevik. Nå er skøytebanen klar og blank. Det var minusgrader onsdag, torsdag og fredag, så isen la seg. Men værmeldingen melder både mildvær og regn, så her gjelder det for skøyteinteresserte i Brevik og vise sin besøkelsestid.

– Det har meldt mildere vær, og det kan vi ikke gjøre noe med. Men det går fint an å stå på skøyter på Furulund når det både er 2 og 3 plussgrader, sier Tore Fosse.

Da PD snakket med Tore Fosse fredag formiddag, skulle den siste runden med slangen gås klokka 13.

Det er plassen der bingen sto tidligere, at skøytebanen er sprøytet igjen nå. Der er det grus, så vannet er blitt lagt på lag på lag og har måttet fryse i pauser underveis i sprøytearbeidet. Dette kan sprøytegjengen godt fra før.

Den godt voksne guttegjengen har erfaring fra både skøyter, bandy og issprøyting gjennom et helt liv.

– Nå håper vi bare at ingen kjører bil på skøytebanen og morer seg med å sladde på isen, sier Tore Fosse som nærmer seg de 72 år på beina i Brevik.

Artikkeltags