Følg PD på Facebook

Hovedstyret og Parkgruppa i Brevik Idrettslag tok et møte etter PDs oppslag om saken i forrige uke, og dermed blir det skøytebane på et annet grusområde på Furulund enn der hvor oppvekstsenteret skal oppføres.

– Nå gjenstår det bare at Vår herre gir oss noen kuldegrader i vinter, så setter vi i gang og sprøyter vann til isen, sier Tore Fosse.

I skøytegruppa har han med seg Tom Gundersrud, Einar Lunde, Willy Sjøstrøm, Jan Aasbø og Geir Jensen.

– Jeg er fortsatt læregutt, for jeg har bare vært med i to år, sier Geir Jensen.

Tom Gundersrud og Tore Fosse har vært med og sprøytet skøyteis i Brevik i mer enn 53 år. Disse herrene som er i sitt 70. og 71. år, begynte å spille bandy da de var 17 år, og de tror de hjelp fedrene og sprøyte bana før det.

Skøytebanen er viktig for barna i Brevik. Det er derfor disse gutta organiserer sprøytearbeidet så fort kulda melder seg.

– Når det blir meldt kuldegrader, så tar vi en telefonrunde, og så blir vi enige om hvem som sprøyter når, sier Tore Fosse.

Sprøytegutta mimrer om sin egen oppvekst. Der hvor de skal lage skøytebane nå, det var der tyskerbrakka sto. Og der bodde banemester Andreas Jonassen, og han var streng. Men ellers så var skøytebanen treffstedet der gutta flørta med jentene og fant sin første kjæreste. Sånt glemmer de aldri.