Losene blir i Brevik

Losene skal fortsatt ha fast tilholdssted i bygget til Grenland Havn i Brevik.

Losene skal fortsatt ha fast tilholdssted i bygget til Grenland Havn i Brevik. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kystverket har fornyet leieavtalen med Grenland Havn om fortsatt å leie lokaler til loskontoret og losoldermannen i administrasjonsbygget på Strømtangen i Brevik.

DEL

– Leieavtalen ble fornyet i forrige uke. Vi blir værende på Strømtangen i Brevik. Lokalene skal nå oppgraderes, sier losoldermann Geir Henning Eikeland.

Eikeland sier videre at alle tidligere planer og sonderinger om å flytte losene til et kystkultursenter som Bamble kommune har ønsker om å etablere på Smietangen i Langesund, er skrinlagt for losene sin del.

Markedssjef Jan Skarding i Grenland Havn bekrefter at det er tegnet ny leieavtale på 10 år for losene i administrasjonsbygget i Brevik.

Grenland Havn på Strømtangen i Brevik inneholder kontorer for havneselskapet i første og andre etasje, og et større møtelokale i tredje etasje.

Sjøtrafikksentralen

Andre leietakere er Brevik Sjøtrafikksentral, som skal flytte til næringsparken ved Vard. Selve flyttingen vil skje i august eller september, sier sjøtrafikksentralsjef Per Einar Johnsen til PD

Han forteller at de nye lokalitetene for sjøtrafikksentralen snart er ferdig innredet med teknisk utstyr og møbler og kontorer.

Losene er ansatt i Kystverket og skal ha kontor og overnattingsmuligheter i Brevik.

Det er tilbringertjenesten med losbåtførerne og losbåten som er overtatt av Buksér og Berging, og som holder til ved Langesund Losstasjon.

Rederiet Buksér og Berging, som også er eiere av slepebåtene, har administrasjonslokaler hos Grenland Havn i Brevik. Taubåtene har fast kaiplass på Strømtangen i Brevik.

Artikkeltags