Brevik Engineering sikret storkontrakt med Statoil

Administrerende direktør Tor Lønnerød i Brevik Engineering er stolt og glad over at Statoil har tegnet ny kontrakt med selskapet, for løsningen med ombygging av et oljetankskip.

Administrerende direktør Tor Lønnerød i Brevik Engineering er stolt og glad over at Statoil har tegnet ny kontrakt med selskapet, for løsningen med ombygging av et oljetankskip. Foto:

Av

Statoil Petroleum AS har inngått stor kontrakt med Brevik Engineering for oppgradering av et oljetankskip til Njord-feltet i Nordsjøen.

DEL

– Dette oppdraget er en stor glede for oss. Det sikrer arbeidsplassene her fram til høsten 2020, sier en fornøyd  Tor Lønnerød, som er administrerende direktør i Brevik Engineering.

Lønnerød forteller at engineeringsselskapet har hatt en kontrakt med Statoil ganske lenge, og de har utført et oppdrag i 2016 og 2017. Dette prosjektet som den nye kontrakten innebærer, er på Njord-feltet.

– Denne kontrakten er en god oppstart på det nye året 2018 for oss. Etter hvert må vi ta inn flere folk, sier han.

Brevik Engineering har 35 ansatte. I dette Statoil-prosjektet har de måttet leie inn folk, slik at antall ansatte i en periode har vært oppe i 70.

– I disse dager legger vi ut stillingsannonser der vi søker etter flere ingeniører i forskjellige faggrupper, sier Lønnerød.

Tor Lønnerød forteller at Brevik Engineering utarbeidet tre forskjellige forslag til løsninger  på framtidige lagerløsninger for Njord-feltet. Et av de tre forslagene som det er inngått kontrakt på, er å gjenoppbygge det store oljetankskipet Njord Bravo som har ligget på feltet i 20 år.  Med en oppgradering, kan skipet ligge på feltet i nye 20 år.

I disse dager ligger skipet ved et verft i Kristiansund, der ansatte fra Brevik Elektro er og inspiserer og finner løsninger.

– Vi har hatt et godt år i 2017 og er veldig fornøyde med ny kontrakt, sier Tor Lønnerød.

Artikkeltags