Følg PD på Facebook

Marcus er en blid og fornøyd gutt som er på feriekoloni på Klokkerholmen fra mandag til fredag. Her har det denne uka vært 36 barn i alderen fra 4. til og med 7. klasse.

Det er åtte voksne ledere som passer på og som følger med på de ulike aktivitetene. De jobber i en turnus på to uker av gangen. Even Garvik Andersen er lederen i denne puljen. Han er lærer ved Stridsklev skole i skoleåret, og på Klokker'n har han blant annet med seg Mats Lysa som begynner å bli veteran på feriekolonien den 10. sommeren hans.

– Det viktigste er å gi barna en god ferieopplevelse som de kanskje ikke har muligheten til å få ellers. Og det er viktig med sosialisering med båtliv, fiske og bading, sier Even Garvik Andersen.

Lederne på feriekolonien er lekne og oppmerksomme og gir barna trygghet og samtidig moro. Og de lærer å hanskes med båter og seiling.

– Det er mange barn som har veldig lite båterfaring. Vi synes det er viktig å lære barna her å ferdes i båt, Porsgrunn er tross alt en kystkommune, sier Even Garvik Andersen.

Mobilfri ferie

Ute på sjøen leker barna med seilbåt, tråbåt eller kajakk. Noen har fiskesnørene ute, og av og til blir det napp og fisk. På land pusler barna med spill eller fotball, eller de sitter ganske enkelt og prater sammen og blir kjent og får nye venner.

Feriekolonien er mobilfri og TV-fri sone. Det responderer barna veldig positivt på. Det er aldri noe mas etter å få mobiltelefonen sin.

Maten er viktig. På kjøkkenet holder dagens kokker Turid Samdal og Torill Hagen på å lage til dagens middag som er fiskeboller i hvit saus med grønnsaker og raspa gulerøtter. Menyen gjennom uka er tomatsuppe, kjøttkaker, buffé med kyllingsalat, spaghetti med kjøttdeig og pølser på den siste kvelden.

Reidar Bergene Holm (9 år) fra Brevik sier at det han syns er mest moro med å være på Klokker'n, er å lære seg nye ting, bade og kjøre båt.

Eline Mørck Stokkedal (10 år) fra Stridsklev trives aller best med å bade, padle og å få nye venner.

– Det er første gang jeg er alene borte hjemmefra. Det er litt spennende og veldig gøy, sier Eline Mørck Stokkedal.

Oda Irene Fosse Lilleskaret (snart 11 år) fra Hovet er også første gang alene på ferie borte fra mamma, pappa og lillebror. Hun savner dem veldig, men hun har likevel ikke hjemlengsel, sier hun.

Klokka halv tolv er det badestund før lunsj. Da samles barna nede på bryggene og hopper enten fra bryggekanten eller går uti vannet fra en av trappene. Aktivitetsleder Mats Lysa har moro med de av barna som synes det er gøy å bli kastet uti vannet.

– Det er en grunn til at jeg kommer tilbake i denne sommerjobben år etter år, sier Mats Lysa som i skoleåret er lærer ved Vestsida oppvekstsenter.

– Det er en glede ved å være med å gi barna en opplevelse og å se at de koser seg, legger Mats til.

Se bildeserie feriekolonien på Klokkker´n