Følg PD på Facebook

Fra 1. august kan de som går i 8. klasse i dette skoleåret i Porsgrunn kommune melde seg på tilbudet, om å leve og bo en uke på Klokkerholmen og oppleve å lage kulinarisk mat og delta på kurs i seiling og kajakk. 

Det blir også fisketurer, bading, besøk på bondegårder og på fiskemottak, og å lage mat i fellesskap.

På kurset i seiling og kajakk er både utfordrende og alltid fullt av opplevelser. Her lærer elevene grunnleggende seile- og padlekunnskaper.

Det er to forskjellige kurs med plass til 20 elever på hvert av dem. Hovedfokuset er mat på det ene kurset og seiling på det andre, kombinert med ferie og overnatting på Klokkerholmen.

Sommerskolen er et samarbeid mellom Klokkerholmen og Croftholmen videregående skole. Profesjonelle kokker er der, og lærere og miljøarbeidere er selvsagt også med hele uka.

– Vi syns sommerskolen er et godt tilbud, men vi ser jo at vi må markedsføre tilbudet bedre og gjøre det mer kjent. Det tar sin tid, sier virksomhetsleder Lars Christian Løken på Klokkerholmen som er med på å planlegge den tredje sommerskolen i rekken.

Dersom sommerskolen ikke blir fylt opp med de som går i 8. klasse i år, så vil tilbudet også gå til 9. og 10. klassingene. De som vil være med på årets sommerskole, melder seg på via skolen så fort som mulig.