Tøffe kår på sjø og land i Breviks årbok

SJØ OG LAND: Turid Berg og Johnny Sørensen med årbok.

SJØ OG LAND: Turid Berg og Johnny Sørensen med årbok. Foto:

Brevik Historielag gir ut den 40. årboka med lokalhistorie fra livet i Brevik i gamle dager. Denne gang er det stort fokus på harde kår i dagligliv og arbeidsliv på sjø og land på 1800-tallet.

DEL

Det er en tradisjon at Johnny Sørensen er ute med årbok i regi av Brevik Historielag før jul. Johnny Sørensen har vært redaktør for alle årbøkene.

Denne gang har han fått med seg skrivende fortellere i Kerstin Pedersen og Turid Berg.

Kjell Øistein Eriksen har skrevet en artikkel om da krigen kom til Sandøya, fra desember 1944 under den 2. verdenskrig da engelske bombefly slapp miner som havnet ved bebyggelsen på Sandøya.

Årboka forteller om livet i Brevik i tidligere tider. I en artikkel får man innblikk i hvordan folk levde i Brevik på slutten av 1800-tallet.

– I boka beskriver vi om lange arbeidsdager og det sosiale livet i familiene, og om at den daglige kost var mer enn sild og poteter, sier Johnny Sørensen.

Årboka har også med fortellinger om sjømenn og deres harde liv om bord i seilskutene. Det var mange enker som satt igjen hjemme i Brevik med store barneflokker.

I årets årbok kan man også lese historien til Brevik Sanitetsforening gjennom 100 år. I 1921 fikk Brevik eget sykehus, og sanitetsforeningen var engasjert i barnas helsetilstand.


Artikkeltags