Blir ikke utvidet sommerrute i år

Løvøy sin sommerrute i år blir kun i ferieukene.

Løvøy sin sommerrute i år blir kun i ferieukene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I år blir det ikke sommerrute med passasjerferga Løvøy fra Brevik tidligere i juni og senere i august.

DEL

– Det ser ut til at vi kommer til å gå tilbake til ruteopplegg med normal sommerrute med fergene, sier fergesjef Inge O. Rønning.

I 2016 var det et prøveopplegg med prosjekt øyhopping, slik at det var ekstra sommerferge de første ukene i juni og de siste ukene i august etter skolestart.

Det handler selvsagt om penger. Kommunene i øyhoppings-forprosjektet vil ikke betale de ekstra pengene som ble lagt i fellespotten i fjor.

– Alt er ikke avklart ennå. Men forprosjektet med øyhopping har foreløpig konkludert med at det ikke blir bevilget penger til ekstra fergeruter i juni og august i år, sier fergesjef Inge O. Rønning i Brevik Fergeselskap IKS.

At det ikke blir tidligere fergeruter fra Brevik til øyene i år, vil blant annet særlig merkes av eksempelvis hyttefolket på Bjørkøya og Siktesøya.

– Det er selvsagt en utfordring at det stadig bygges nye hytter på Bjørkøya, med flere som ønsker tidligere sommerferger dit. Vi forventer økt trafikk til Bjørkøya framover, sier Rønning.

De endelige ruteplanene for fergene til og fra øyene i farvannet Brevik-Langesund er ennå ikke lagt. Men fergesjef Inge Rønning tror at Brevik Fergeselskap kommer til å fortsette med fergeruta til Langesund slik det har vært de siste tre årene. Men dette ser nå ut til å bli fra sankthans i juni til skolestart i august.

– Det er litt sørgelig at vi ikke får utvidet tida for sommerruter. Opplegget ble testet ut i fjor fra Brevik, og det så ut til å være vellykket, sier Inge Rønning.

Artikkeltags