Utskyting i skipsleden i år

Det er forventet en økning i skipstrafikken i Grenland. Kystverkets prosjekt skal skyte ut og utvide innseilingen til Grenland, blant annet med en ny farled i Gamle Langesund.

Det er forventet en økning i skipstrafikken i Grenland. Kystverkets prosjekt skal skyte ut og utvide innseilingen til Grenland, blant annet med en ny farled i Gamle Langesund. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Prosjektleder i Kystverket, Tore Fauske, håper prosjektet med utskyting av farvannet i skipsleden i Grenland kan komme i gang i løpet av sommeren 2017.

DEL

– Vi venter bare på de siste tillatelsene av de tre kommunene og to fylkesmennene, så kan vi lyse ut anbudet, sier Tore Fauske som er i Kystverkets prosjektavdeling i Nordland.

Porsgrunn kommune har per 20. februar 2017 gitt rammetillatelse til utdyping og deponering av steinmasse i sjø. Kystverket venter på rammetillatelse også fra Bamble og Larvik kommuner. Likeledes skal Fylkesmannen i Telemark og Fylkesmannen i Vestfold gi sin tillatelse før prosjektet med å skyte bort grunner og utvide skipsleden til Grenland kan starte.

– Vi hadde håpet å komme i gang før sommeren 2017. Vi må ha tillatelsene formelt i orden før vi kan lage anbudsbeskrivlsen nøyaktig og lyse ut anbudet med gjennomføringen av prosjektet, sier Tore Fauske.

Fauske sier at Kystverket må se hvilke begrensninger det eventuelt blir lagt inn i tillatelsen. Det kan være at det blir lagt begrensninger til ikke å drive med utskytingsarbeider om sommeren, men at arbeidet må gjøres andre tider på året.

– Vi har en viss saksbehandlingstid, det er derfor tillatelsen ennå ikke er i orden, sier underdirektør Ingvar Oland i miljøavdelingen hos Fylkesmannen i Telemark.

Oland sier at det har vært flere runder med planene med Kystverket. Søknaden om utskyting og mudring har vært ute på høring.

Artikkeltags