Fikk avslag på støtte til SJ «Skreien»

Freddy Larsen kjøpte skuta i 1975 og har i flere omganger utført betydelig restaureringsarbeid på båten. Den største restaureringen ble påbegynt i år 2000 og 2001, og den ble sjøsatt igjen i 2009.

Freddy Larsen kjøpte skuta i 1975 og har i flere omganger utført betydelig restaureringsarbeid på båten. Den største restaureringen ble påbegynt i år 2000 og 2001, og den ble sjøsatt igjen i 2009. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Freddy Larsen på Sandøya har fått avslag på en søknad om pengestøtte fra Norsk kulturminnefond til restaurering av den gamle seilskuta SJ «Skreien».

DEL

Følg PD på Facebook

Klima- og miljødepartementet har ikke gitt medhold i klagen på avslaget.

– Søknaden var på 132.000 kroner, hvorav vi selv skulle bidra med 30 prosent, sier Freddy Larsen til PD.

Han kjøpte skuta i 1975 og har i flere omganger utført betydelig restaureringsarbeide på båten. Den største restaureringen ble påbegynt i år 2000 og 2001, og den ble sjøsatt i 2009.

SJ «Skreien» er en hardangerjakt på 60 fot, og den skal tilbakeføres til seiljakt anno 1909.

– Vi skal også sertifisere den til passasjerskip til cahrterbruk, for ei slik skute må ha inntekter, sier Freddy Larsen.

Han forteller at dette er et familieprosjekt der kona og sønnen Pål også er involvert. SJ «Skreien» har  status som vernet fartøy og faller innenfor Riksantikvarens bevaringsprogram for fartøy.

I saksutredningen fra Klima- og miljødepartementet heter det at etter en ansvarsfordeling mellom Riksantikvaren og Kulturminnefondet, prioriterer ikke fondet å tildele midler til fredete fartøy eller fartøy som er ført opp på Riksantikvarens lister.

SJ «Skreien» ligger ved et verksted i Røyken kommune og har vært lite i seilas de siste årene.

– Dette koster blod, svette og tårer, sier Pål Larsen til PD.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken