To godstog i uka til Breviksterminalen

CargoNet har startet den nye toglinjen mellom Oslo, Brevik og Bergen, hvor det fraktes gods til og fra skipene til DFDS Seaways. Godstogene ankommer Brevik mandager og torsdager.

CargoNet har startet den nye toglinjen mellom Oslo, Brevik og Bergen, hvor det fraktes gods til og fra skipene til DFDS Seaways. Godstogene ankommer Brevik mandager og torsdager. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fra og med denne uka har CargoNet øket antall godstog til og fra Breviksterminalen til to ukentlige avganger. Togtransporten binder hele Norge til Nederland, Belgia og England.

DEL

Følg PD på Facebook

– Vi startet forsiktig den nye toglinjen ukentlig på mandager 21. september. Toglinjen går fra Oslo til Brevik og videre til Bergen inkludert alle forbipasserende terminaler. Fra og med denne uka har vi startet tilsvarende avgang også torsdager, forteller direktør for salg og marked Knut Brunstad i CargoNet til PD.

Brunstad forteller videre at CargoNet opplever en stor interesse i markedet for opplegget som handler om å flytte godstransport over fra vei til tog og skip. Dette er en del av både en nasjonal målsetting fra norske myndigheter, og også fra Grenland havn.

 – Vi har startet denne nye toglinjen etter utallige oppfordringer fra kunder og samarbeidspartneren rederiet DFDS  Seaways. Vi syns at opplegget vi har startet ser ut til å kunne få en interessant utvikling, sier Knut Brunstad.

Ifølge Brunstad er det all mulig type gods som skal lastes om mellom skip og tog. Lasten er både med containere og trailerhengere som kan løftes fra båt og over til tog.

– Den eneste begrensningen for type gods er Bratsbergbanen og signalsystemet der. 

Knut Brunstad sier at markedet har tatt godt imot den nye jernbanelinjen som kan avlaste transport på veiene og flytte godsfrakt over til bane og sjø.

Artikkeltags