Et av verdens største gasskip kommer

Det er litt av et syn når den store gasstankeren «Ineos Intrepid» passerer under Breviksbrua og inn Breviksstrømmen i retning Rafnes.

Det er litt av et syn når den store gasstankeren «Ineos Intrepid» passerer under Breviksbrua og inn Breviksstrømmen i retning Rafnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det skapte stor oppstandelse innover i fjordområdene i Grenland onsdag formiddag da det store gasskipet «Ineos Intrepid» seilte inn mot Rafnes.

DEL

Folk som bor langs skipsleden fotograferte synet av et nytt skifergasskip som ble eskortert inn skipsleden av en taubåt forut og en taubåt akter, mens det ble spylt vann over gasskipet som en gest, for å kaste glans over skipsbesøket.

Det er første gang «Ineos Intrepid» anløper Grenland, men det vil bli et vanlig syn. Det aller første av de nye, amerkinaske  skifergasskipene var på prøvetur til Rafnes i oktober, og da omtalte PD det spesielle skipsbesøket.

«Ineos Intrepid» er 180 meter langt og har en last på 27.500 kbkm skifergass ombord. PD har tidliger fortalt at Ineos har valgt å kjøpe etangass fra USA. Administrerende direktør Magnar Bakke har fortalt PD at de store, nye skifergasskipene fra USA er bakgrunnen for at det er bygget nye, store lagertanker for skifergassen på Rafnes.

Den amerikanske etangassen er råstoff til plastproduksjonen på petrokjemianleggene på Rønningen på Rafnes i Bamble.

Artikkeltags