Følg PD på Facebook

Svømmekursene i Brevik er som vanlig fulle av ivrige barn.

Mellom 80 og 90 barn går på svømmekurs denne høsten. Aldersgruppa er fra det året de fyller 5 og oppover. Det er nybegynnerkurs for de som ikke er svømmedyktige, og kurs for viderekommende som kan svømme 25 meter og for de som kan svømme 100 meter.

De siste tre årene har Brevik Svømmegruppe også hatt en juniorgruppe med aktive svømmere. Konkurransesvømmerne overlater Brevik til Poseidon på Heistad, som man aksepterer tar seg av den målgruppa.

Det er Camilla Nilsson, Anette Nilsson og Maria Risan som er instruktører sammen med Marianne Lie og Merete Løvig. De kjører alle kursene. Marianne Lie er dessuten leder av svømmegruppa.

Brevik Svømmegruppe har stor anerkjennelse for svømmekursene som de har kjørt i mange år. Det er barn fra Langesund, Bamble, Brevik, Langangen og Porsgrunn som lærer å svømme i svømmehallen i Brevik. Her nedlegges en stor samfunnsoppgave.

– Vi tror at svømmeopplæringen til barn er viktig rent samfunnsmessig slik vi bor. Vi bor ved sjøen rett ut. Det er viktig at barna her lærer å svømme, sier Merete Løvig.

Marianne Lie forteller at også skolen nyter godt av at svømmegruppa er aktiv og at skolen kan benytte svømmehallen. Alt utstyret i svømmehallen tilhører svømmegruppa.

– Jeg synes det er gøy å lære barn å svømme. Vi ser på barna at de gjør fremgang fra gang til gang. Fra de første tre svømmetakene og til å se hvor stolte de er når de klarer å svømme 25 meter som er målet på nybegynnerkurset, sier Merete Løvig.

De aller fleste av 5-6-åringene som melder seg på nybegynnerkurs, lører å svømme i løpet av det første kurset. Barn lærer fort, om enn i ulikt tempo. Mange av de som melder seg på nybegynnerkurset, melder seg også på kurs for viderekommende.

Akkurat i disse dager skal svømmegruppa planlegge en ny kursrunde for vintersesongen på nyåret. Det er to runder med kurs for hver sesong.

– Vi er litt bekymret for svømmehalen i byggeperioden av den nye idrettshallen, for da blir i alle fall deler av gymbygget stengt en periode. Vi holder på å avklare dette med kommunen, sier Merete Løvig.