Følg PD på Facebook

Gymsalen sydet av aktivitet med aktive barn høyt og lavt. Den første timen er det aldersgruppen i 1. og 2. klasse som er med, og etterpå kommer 3 og 4. klassingene. På begge partiene kom det rundt 15 barn den første tirsdagen.

– Det viktigste er at vi skal ha det gøy og at barna skal få brukt litt energi, sier Per Martiniussen som har tatt lederskapet for barneidrettsskolen denne sesongen. Morten Jakobsen som har dratt lasset før ham, er fortsatt med og hjelper til, og det er også flere andre foreldre.

Denne første dagen var det innebandy det handlet om, og innsatsen var det ikke noe å si på. Senere skal barneidrettsskolen også ha aktiviteter innen håndball, turn, trampett, youga og friidrett. Og selvsagt er det håp om snø og kulde over nyttår slik at ski og skøyter kan prøves ut. Det jobbes med å finne et midlertidig sted for skøytebane.

– Vi har luftet noen ideer om alternativt sted for skøytebane mens det nye oppvekstsenteret bygges. Vi får høre med gamlekara i BOK som har holdt på med skøytebanen i årevis, sier Per Martiniussen.

Det er engasjert egne instruktører i de ulike idrettsøvelsene som skal være med. Med å være innom flere typer idrett, så vil barna selv etter hvert kunne finne ut om det er en bestemt idrettsform de vil satse på når de blir større. Barneidrettsskolen var dypt savnet i Brevik i fjor da aktiviteten var passiv.

Fint sted å bo

– Brevik er et fint sted å bo, sier Per Martiniussen som kom som nyinnflytter fra Trondheim til Brevik sammen med kona og ett barn i 2008.

De var blitt advart mot at Brevik var et sært sted å flytte til, en by hvor det visstnok skulle være vanskelig å komme innpå folk.

– Men vi engasjerte oss fra første stund både kona og jeg, så vi ble raskt kjent med folk. Jeg tror det er viktig når man flytter til Brevik, at man blir med i en forening.

Per engasjerte seg i styret i Brevik vel det første året de bodde i byen.

– Det var en bratt læringskurve, men da fikk jeg jo vite hva breviksfolk er opptatt av.

De har to barn på 7 og 10 år, og mange av aktivitetene foreldrene er med på, handler om barna og det de har lyst til å holde på med. Nå har Per Martiniussen påtatt seg ansvaret for barneidrettsskolen.

– Vi bodde en kort periode i Skien før vi flyttet ut hit til Brevik, og da valgte kona å gå i barselgruppe i Brevik. De damene holder fortsatt sammen og er i en omgangskrets. Og sånn er det med meg også, jeg har fått venner gjennom de aktivitetene jeg har engasjert meg i, sier Per Martiniussen.

Akkurat nå er han opptatt av hvor lenge gymsalen kommer til å være stengt mens den nye hallen skal bygges. Det er ennå ikke avklart.