Yara Birkeland til Vard Brevik i 1. kvartal 2020

MODELL: Yara Birkeland skal bygges ferdig ved Vard Brevik.

MODELL: Yara Birkeland skal bygges ferdig ved Vard Brevik. Foto:

– Vi venter ankomst av skroget av «Yara Birkeland» fra søsterverftet i Romania til Vard Brevik i første kvartal 2020, sier verftsdirektør Geir Sæther ved Vard Brevik.

DEL

Det er knyttet store forventninger til byggingen og ferdigstillelsen av verdens første helelektriske og utslippsfrie, autonome lasteskip «Yara Birkeland».

Det er Yara som har igangsatt byggeprosjektet som er etablert i selskapet Yara Birkeland AS med Bjørn Tore Orvik som daglig leder. Yara Birkeland AS er eid av Yara og har Kongsberg Maritime og den finske kran- og utstyrsprodusenten Kalmar som samarbeidspartnere i realiseringen av containerskipet Yara Birkeland.

– Når Yara Birkeland kommer til Vard Brevik i løpet av første kvartal 2020, er det full innsats på prosjektet som skal være ferdig i løpet av sensommeren 2020, sier verftsdirektør Geir Sæther i Vard Brevik.

Ved Vard Brevik er byggeprosjektet «Island Victory» i sluttfasen for levering til rederiet Island Offshore i løpet av november.

Ved Vard Brevik ligger også den helelektriske fergen til Boreal i sluttfasen. Planen er at fergen skal leveres i løpet av noen uker. Etter denne leveringen, blir det et opphold med en roligere periode inntil Yara Birkeland ankommer Vard Brevik.


Artikkeltags