Bare glede over åpen Breviksbru

Traktorfører Claus Bergsland fra Bamble var den første med kjøretøy over Breviksbrua i retning Brevik og fikk blomster av vegvesenet. Han er glad for at brua er åpen igjen i begge kjøreretninger. Ettersom han leier jord på Ørvik, så har han måttet kjøre rundt Heistad mens den ene kjøreretningen har vært stengt.

Traktorfører Claus Bergsland fra Bamble var den første med kjøretøy over Breviksbrua i retning Brevik og fikk blomster av vegvesenet. Han er glad for at brua er åpen igjen i begge kjøreretninger. Ettersom han leier jord på Ørvik, så har han måttet kjøre rundt Heistad mens den ene kjøreretningen har vært stengt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er Breviksbrua åpen igjen for biltrafikk i begge retninger. – Det er jeg veldig godt fornøyd med, for jeg leier jord på Ørvik og bor i Bamble, sier Claus Bergsland med traktoren.

DEL

Følg PD på Facebook

Han var den første som kjørte over Breviksbrua i retning fra Stathelle til Brevik, og han fikk blomster fra vegvesenet.

Bambleordfører Jon Pieter Flølo fikk æren av å klippe snora i påsyn av vegvesenets direktør i Transportavdelingen Sør, Tore Kaurin.

– Gratulerer med vel gjennomført jobb, sa ordfører Flølo og ga uttrykk for glede over at bamblinger og breviksfolk er gjenforent veimessig.

Tore Kaurin sa at vedlikeholdsarbeidet som har pågått i 16 måneder siden mars 2014, har kostet 70 millioner kroner. Dette er mer enn det Breviksbrua kostet da den ble bygget og ble tatt i bruk 26. mai 1962. Det var for øvrig daværende samferdselsminister Trygve Bratteli som sto for den offisielle bruåpningen den gang.

Alle de 80 hengestengene på brua er tatt ned, etter at det var dannet korrosjon på dem. Likeledes har brua fått nytt rekkverk og i tillegg et 2,40 meter høyt såkalt klatresikkert rekkverk.

Tore Kaurin berømmet beboerne på begge sider av brua for å ha holdt ut med de ulempene som bruvedlikeholdet har påført dem. Arbeiderne i entreprenørselskapet Consolvo sto for grillingen av gratis pølser og hamburgere til fremmøtte naboer og breviksfolk aller mest.

Lill Heidi Bakkerud fra Stathelle fikk blomster fordi hun kjørte den første bilen i sørgående retning etter reåpningen torsdag klokka 12. – Dette har jeg savnet. Jeg er veldig glad for at vedlikeholdsarbeidet ble ferdig før tiden, sa hun.

– Det skal bli bra å kunne dra over til Brotorvet uten å måtte kjøre Grenland rundt for å komme hjem igjen, sier Ole Ringnes som bor på Korvetten Panorama.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken