Breviksrevyen med fjellstø humor

I sketsjen, «7. far i huset», har Paul Nicolai Knudsen gått langt og lenger enn langt - helt fra Vestsida,  for å advare ordføreren om de livsfarlige forholdene for syklistene på Porsgrunnbrua. Det viser seg å være langt fra enkelt, fordi Øystein Beyer sitter i telefonen. På sin ferd gjennom det kommunale apparatet, møter han flere mellomledere og to ordførerkandidater i hvite frakker.

I sketsjen, «7. far i huset», har Paul Nicolai Knudsen gått langt og lenger enn langt - helt fra Vestsida, for å advare ordføreren om de livsfarlige forholdene for syklistene på Porsgrunnbrua. Det viser seg å være langt fra enkelt, fordi Øystein Beyer sitter i telefonen. På sin ferd gjennom det kommunale apparatet, møter han flere mellomledere og to ordførerkandidater i hvite frakker. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med gode sketsjer og sang sørget revygjengen i Brevik for at den 26. revyen i rekken trygt kan betegnes som en suksess. Høydepunktene kom som perler på en snor og en fullsatt sal fikk trimmet magemusklene.

DEL

Det er ingen tvil om at Diplom-Is har betydd mye for folkesjela i Brevik og fortsatt gjør det. Årets revy er flyttet inn i Diplom-Is-fjellet og etter det visuelle åpningsnummeret, «Bergtatt», blir publikum umiddelbart tatt inn i produksjonslokalene, der tidligere fabrikkdirektør Finn Wittersøe regjerte. Der serveres det en god blanding av humor, spøkelser og nostalgi.

Regissør Kari Hansen Ødegaard viser at hun har et godt grep på faget. Skiftene glir godt og skuespillerne vet å utnytte hele den sparsommelig utstyrte scenen. Kapellmester, Frode Heggeli Kvisvik og hans band, sørger for solid oppbakking.

God figur

Ingen lokalrevy er komplett uten vennlige spark oppover og til siden, og Paul Nicolai Knudsen gjør en meget god figur som Petter Stordalen. Han kommer hjem til sine egne for å redde Østre Porsgrunn kirke og skal samtidig sørge for at det blir en kommersiell suksess. Ingen oppgave er for stor for en kapitalist som har gode kontakter og vil reformere kirken, og selvfølgelig omfavner ordfører Beyer ideene. Teksten er skrevet av Arne Rønningen.

Den samme Knudsen sørger også for at latterdørene blir satt på vidt gap i sketsjen «7. far i huset», skrevet av Ole A. Lie. Ferdesmannen, som de fleste vil kjenne i igjen fra Asbjørnsen og Moes folkeeventyr, har gått langt og lenger enn langt - helt fra Vestsida, for å advare ordføreren om de farlige forholdene for syklister som skal krysse Porsgrunnsbrua. Det viser seg å være langt fra enkelt å nå Øystein Beyer, for han sitter opptatt i telefonen. På sin ferd gjennom rådhuset treffer Knudsen både kommunalsjefer og varaordføreren, før han ender opp med to ordførerkandidater i hvitt.

Følg PD på Facebook

Tilbake

Heidi Bordier er tilbake på scenen etter flere års fravær, men viser at hun fortsatt behersker kunsten. Bordier har også skrevet mange av sketsjene. Hun er godt oppdatert på hva som skjer i lokalmiljøet og på sosiale medier, og «Rett ut på Face» er etter PDs mening ett av revyens høydepunkter. Her møter vi Jan Fredrik Norstrøm i rollen som en virtuell Casanova, som lever sitt liv på nettdatingtjenester og med «selfies» på Facebook. Ut fra reaksjonene fra salen er det grunn til å tro at noen kjente seg litt igjen.

Bordier har også truffet tidsånden i sketsjen, «Kjære doktor», der professor Baltazar, spilt av Steinar Planting, får besøk av en frustrert kvinne som vil bli slank uten å anstrenge seg. Baltazar har selvfølgelig en maskin for det meste, men blir resultatet som forventet?

Pilten

Per Henrik Rydning er selvsagt med i rollen som «Pilten» og leverer varene igjen. Her er det mange som får så hatten passer - uten særlig filter.

Rydning spiller også rollen som hotellkongen Olav Thon i det nest siste nummeret. Den sparsommelige milliardæren har selvsagt planene klare for etterbruk av Diplom-Is i Brevik og det krever ikke mye fantasi for å gjette hva han har i tankene.

Revyen som helhet har få dødpunkter og hele ensemblet gjør en god jobb. Reis til Brevik og bli bergtatt.

Artikkeltags