Gå til sidens hovedinnhold

Brukerne åpnet dørene for folket

Artikkelen er over 16 år gammel

Det formelig boblet av aktivitet i Brevik kino kulturhus på lørdag. Brukerne og kommunen inviterte til Åpent Hus. Selv om det gjerne kunne ha kommet flere besøkende, var det en flott dag i den nye storstua.

Den uformelle åpningen av nye Brevik kino kulturhus fant sted lørdag. Brukerne åpnet dørene slik at befolkningen kunne komme og se hvordan det har blitt. En god del mennesker benyttet denne sjansen, og de vi snakket med syntes huset fremstår som virkelig flott.

- Her kan kreativiteten blomstre. Så ålreit at de aktive gruppene i Brevik har fått et så fint sted å være. Nå vil det garantert fortsette å blomstre i byens kulturliv, sa en dame som hadde tatt turen.

Musikk og moro

Det var lagt opp slik at folk kunne komme og gå som de ville. Det var bokstavelig talt åpent hus, og det var en rekke konserter og annen moro.

Brevik musikkorps var først ute. De holdt en drøy halvtimes konsert, med stykker fra sitt rikholdige repertoar. De litt yngre musikantene i Norcem pike og guttekorps overtok podiet, og spilte så taket nærmest lettet. Det er mye spilleglede å høre når de er i gang. Dalen blanda kor sto som neste post på programmet. Også de kom med kjente nummer, og de flyttet underholdningen ut i foajeen.

Fritjof Fomlesen

Rosinen i pølsa lørdag var utvilsomt besøket fra selveste Fritjof Fomlesen. Han hadde for anledningen flyttet kontoret sitt til scenen i det nyrenoverte kulturhuset, og det visste barna å sette pris på. Eller var det de voksne som hadde det mest morsomt? Det betyr egentlig ikke så veldig mye. Alle hadde det veldig gøy. Fomlesen kjørte på i kjent stil. Med sikker hånd tok han med seg publikum på en hverdag på kontoret. Folk var med, og noen av barna hadde tydeligvis sett ham tidligere. De hadde til og med visittkortet hans med seg.

Det var litt for lite mennesker som fant veien til kinoen denne gangen. Det eneste stedet det var antydning til kø, var i den ene av de nye garderobene. Der ble barna sminket med flotte farger.