Gå til sidens hovedinnhold

Byens sprekeste 75-åring

Artikkelen er over 11 år gammel

– Dette blir show! Vi gjør så mye mer enn vi pleier på en vanlig konsert. Vi gleder oss kjempemye, sier korpsmedlemmene Tora, Elise, Eli, Silje Helene og Martine to dager før korpsets store jubileumskonsert.

Etter 75 år i byens (og sementfabrikkens) tjeneste, er det klart det er lov til å feire seg selv. Det gjør Norcem Pike- og Guttekorps i Brevik kulturhus førstkommende lørdag.

Korpset har øvd til konserten siden skolen startet etter sommerferien i fjor.

– Jubileumskonserten har vært det store målet for oss i år, forteller materialforvalter Geir Olav Myrann.

Han lover at konserten blir litt mer enn bare å se 17. mai-toget sitte stille på scenen.

– Dette blir god underholdning, med fine overraskelser underveis. Disse tingene er visst litt hemmelige ennå, men det blir veldig bra, etter hva jeg hører, sier Myrann.

Konsertvante

Det er Ingrid Nåvik Grønlund fra kulturskolen i Bamble som har regien på konserten.

– Vi gleder oss veldig og håper mange kommer. Dette blir mer show enn en vanlig konsert vi gjør. Vi spiller veldig mye solo denne gangen, forteller Eli Bøch Myrann, Silje Helene Kleiv og Martine Braaten Nyhus.

Ungdomsskoleelevene er allerede veteraner i korpset, og er konsertvante fra før av. Selv aspirantene Tora Haugaard Lid og Elise Augestad har glemt hva nerver er.

– Næh, det er ikke skummelt å spille foran så mange. Vi har vært med i korpset i et år og har spilt konsert før, sier de to selvsikkert.

Startet av direktøren

Norcem Pike- og Guttekorps teller for tiden rundt 50 medlemmer som fordeler seg på aspirant-, junior- og hovedkorpset. Korpset ble stiftet for 75 år siden, etter at direktør og grunnlegger av Dalen Portland Cementfabrikk, Alfred Holter, lenge hadde gått med ideen om å danne et korps for ansattes barn. Da Holter 4. januar 1935 etterlyste barn som «tror sig å ha anlegg og interesse for musikk», meldte 50 gutter seg (i starten var korpset kun for gutter), og 12 stod på venteliste. Jenter fikk bli medlemmer på 1950-tallet, men først 11. januar 1974 ble navnet byttet ut med dagens. Før i tiden ble korpset på representasjonsoppdrag for fabrikken.

I dag er korpset skolekorpset for Heistad, Brevik og Sandøya. Korpsets første dirigent var Per Thommasen fra Skien. I dag ledes de unge musikantene av dirigent Kjell Arvid Polsrød, som har fått mye skryt for å ha tatt korpset til nye musikalske høyder.