Bygger ut for 20 millioner

Gravemaskinene er i full gang. Lars Ludvigsen i Heistad Bil & Caravan gleder seg til den nye utstillingshallen for bobiler og campingvogner står klar i mars måned neste år.

Gravemaskinene er i full gang. Lars Ludvigsen i Heistad Bil & Caravan gleder seg til den nye utstillingshallen for bobiler og campingvogner står klar i mars måned neste år. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Heistad Bil & Caravan er blitt en solid salgs- og servicebedrift som viser gode resultater. Nå bygges det ut og utvides med en ny utstillingshall for bobiler og campingvogner.

DEL

Gravemaskinene er i gang. Eier Lars Ludvigsen gleder seg til den nye utstillingshallen på 1500 kvadratmeter kan stå ferdig i mars neste år.

– Vi skal åpne vårsesongen med bulder og brak, smiler den sindige bedriftseieren som står på sent og tidlig i godt kompaniskap med sin kone Liv Antonie Ludvigsen.

Bedriftskonseptet går ut på salg av nye og brukte bobiler og campingvogner. I tillegg er Mekonomen bilverksted og dekkhotell en del av virksomheten.

Inne tørt og fint

Lars Ludvigsen forteller at det skal bli en lettelse å få en stor utstillingshall der bobiler og campingvogner som er til salgs, kan stå inne tørt og fint. I dag står vognene ute. Annenhver måned må firmaet vaske og pusse på vognene for at de skal se blanke og fine ut.

– Vi ser jo at salgsobjektene selges raskere når de er fine og blanke, sier Ludvigsen. Utbyggingen betyr en investering på 20 millioner kroner.

Sover godt om natta

– Jeg sover godt om natta og satser på at jeg fortsatt gjør det når investeringen skal nedbetales, smiler Ludvigsen.

Heistad Bil & Caravan har i dag 12 ansatte og har nettopp annonsert etter to nye medarbeidere i salg og service. Her går det så det suser.

Har solgt 150 i år

Det selges stadig flere bobiler. Men til tross for denne trenden, er det fortsatt mange som sverger til campingvogn.

Lars Ludvigsen i Heistad Bil & Caravan har hittil i 2014 totalt solgt 150 bobiler og campingvogner. Det er en salgsstigning fra året før og året før der igjen.

– Det har vært en travel sesong, men det er bare moro. Vi ser at stadig flere vil ha bobiler framfor campingvogn. I fjor solgte vi fifty-fifty, men i år selger vi flest bobiler, sier Lars Ludvigsen.

Bobilfolket er hovedsakelig godt voksne mennesker som vil ha friheten med å kunne kjøre dit de vil med hytta si på hjul og feriere der det passer dem. Reiserutene er svært ofte til Sverige, men også gjennom Norges langstrakte land. Og de mest drevne sjåførene kjører bobilen nedover i Europa dit det faller seg.

Fortsatt campingvogn også

– Men fortsatt er det altså noen som vil ha campingvogn. Den kan de hekte bak på bilen som er ferdig skodd for hele året, sier Lars Ludvigsen.

Ludvigsen observerer at noen kjøpere kan være usikre på hva de er ute etter, bobil eller campingvogn. En prøvetur avgjør ofte saken.

Artikkeltags