Gå til sidens hovedinnhold

Da Oddvar Brå brakk staven

Artikkelen er over 9 år gammel

Oddvar Brå brakk staven - igjen. Det skjedde i Brevik lørdag kveld 11. februar 2012. Det var OL-fest i sjømannsforeningen for andre kveld på rad, og også denne seansen ble en fornøyelig opplevelse.

De 18 hedersgjestene fra toppen av norsk idrettsliv storkoste seg i Brevik hele OL-helga. De ble vartet opp på alle mulige måter, både med hotellopphold, transport, mat og drikke, samt mange flotte opplevelser på OL-arenaen.

Hedersgjestene skrev autografer og lot seg villig avbilde sammen med barn og voksne. De opptrådte som flotte ambassadører for norsk idrettsliv, med en olympisk ånd i hele sin opptreden. Her var det ingen primadonnanykker å spore.

Lørdag kveld var det nok en OL-fest i regi av Brevik Olympiske Komité der gjestene, inkludert ledsagere, ble traktert på beste måte. Dette skjedde i det flotte huset til Brevik og Omegn Sjømandsforening. Denne lørdagskvelden ble det servert erter, kjøtt og flesk av beste kvalitet. Det ble ikke spart på noe av traktement.

Oddvar Brå holdt en tale ut på kvelden der han takket for invitasjonen til å tenne OL-ilden på Furulund stadion under åpningsseremonien lørdag formiddag.

Han skrøt av initiativet til BOK og for gjennomføringsevnen og -viljen. Brå sa også at han hadde stor sans for alle de humoristiske innfallsvinklene til medlemmene i den olympiske komiteen i Brevik.

Brakk staven

Selveste OL-presidenten i Brevik, John Fredrik Tittei Fosse, overrakte en skistav til Oddvar Brå etter talen.

Siden Brå ikke hadde tatt med seg skiutstyr til Brevik, så regnet Fosse med at han trengte litt utstyr. Det var da Oddvar Brå brakk staven. Forsamlingen brast ut i ellevill latter, og det ble et himla liv i lokalet.

– Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven i Brevik? spurte Tittei ut over forsamlingen. Og mange av oss kan heretter med rette si at: jo, vi var til stede i sjømannsforeningen i Brevik der det skjedde.

Sist Oddvar Brå brakk staven skjedde i VM i Oslo i 1982 på den dramatiske stafetten 25. februar. I duell med Aleksandr Zavjalov brakk Brå staven på siste etappe. Staven som han brakk i Brevik sist lørdag, skal gis i gave til Brevik Historielag.