Gå til sidens hovedinnhold

Danmarkstur inspirerte korpset

Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi har hatt en utrolig inspirerende korpstur til Danmark i sommer, både for musikanter og familier, sier Gry Langbakk som er en av mammaene og dessuten styreleder i Norcem Pike- og Guttekorps.

Det var til sammen et reisefølge på 56, derav 37 musikanter, 7 reiseledere, 10 foreldre og dirigenten med familie. Reisen gikk sammen med Skien Skolemusikk, og turen gikk til Blokhus. Det ble spilling for korpsmusikantene i Ålborg og i Fårup Sommerland.

Bare turen til Ålborg var en opplevelse i seg selv for de unge musikantene. Innkvarteringen skjedde på Danland Feriehotel Nordsjøen, og det var spennende å bli innkvartert i ulike leiligheter.

I Ålborg var det oppmarsj på skikkelig korpsvis, sammen med korps fra Skien og Øyestad. Det er rene turistattraksjonen når tre slike fine musikkorps kommer marsjerende og spillende gjennom gatene.

Etter konserten var det god mulighet for å besøke den zoologiske hagen og hilse på mange av de egenartede dyrene der.

Flere konserter

En hel dag var også satt av til konsert i Løkken med avslapning etterpå. Her valgte de ulike å enten bade på stranda, dra på shopping eller delta på aktiviteter i moroparken i Blokhus.

Den tredje dagen ble det konsert i Fårup Sommerland, noe som var veldig populært hos alle turistene som var i den attraktive sommerparken. Der ble det også fin anledning for korpsmusikantene å bade og leke etter konserten.

Gry Langbakk forteller at korpssesongen nå er i full gang i Brevik. Høstens prosjekt for Norcem Pike- og Guttekorps er et samarbeid med Eidanger Pike- og Guttekorps der de skal øve fram mot Regionkonkurransen i Arendal i oktober. Nye aspiranter er velkomne i Brevik kulturhus i kveld.

Kommentarer til denne saken