Det tar tid hos Fylkesmannen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Sonja Hella ved Fylkesmannens kontor forteller at de ennå ikke har fått sett seg ferdig på søknaden om at Brevik skal bli et typisk turiststed. Hun tror de skal rekke det til rett over pinse.

DEL

Det er mange uker siden søknaden gikk fra handelsstanden i Brevik, via Porsgrunn kommune til Fylkesmannens kontor. For tre uker siden var PD i kontakt med Sonja Hella, og den gangen skulle de se på saken en uke seinere. Mandag hadde de altså ennå ikke sett seg ferdige på saken.

– Vi holder på å diskutere en del ting i denne forbindelsen, og vi må bare beklage at vi ikke har kommet lenger, sier Hella.

– Hva er det som tar slik tid i denne saken?

– Nei, det er bare det at vi må diskutere oss ferdig i forhold til de ulike hensynene vi må ta i slike saker, svarer hun.

Ba om rask behandling

Årsaken til at denne søknaden ble sendt, var at en status som særskilt turiststed må ligge i bunnen for å kunne ha søndagsåpne butikker om sommeren. Handelsstanden i Brevik har et ønske om dette, og for å rekke å ha slike åpningstider allerede i år, ba de om rask behandlingstid i denne saken.

– Vi har sendt søknaden til kommunen, og det er dem vi forholder oss til. Senest i dag har jeg sendt e-post og etterlyst svar, men den har jeg av naturlige årsaker ikke fått svar på. Jeg stiller meg undrende til den lange saksbehandlingen her, og venter med lengsel på et svar. Fylkesmannens kontor gjør sikkert en god jobb til slutt, men vi ønsker oss den jobben gjort nå, sier leder Bård Kristiansen i handelsstanden.

Rekker de fellesferien?

Hella sier denne gangen at hun tror de rekker å diskutere seg ferdig med saken fram til rett over pinse. Da har den første uka av juni gått. Deretter må et eventuelt forslag til vedtak ut på en minimum tre uker lang høringsrunde.

– Vi hadde jo håpet at vi skulle rekke å holde søndagsåpent allerede i sommer. Det er viktig for oss. Nå ser det ikke så lyst ut for det, sier Kristiansen.

Artikkeltags