Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

– Dette har vært et eventyr

Artikkelen er over 9 år gammel

Brevik Olympiske Komité har et netto overskudd på 450.000 kroner etter Vinter-OL i Brevik 11. og 12. februar. I tillegg har de 500.000 på kontoen til å lage lysløype i Bullåsen og Brevikåsen.

– Dette har vært et fantastisk eventyr, sier en glad og lettet OL-president John Fredrik Tittei Fosse.

Alle pengene skal komme barn og unge i Brevik og omegn til gode. Men pengegavene skal porsjoneres ut i flere doser.

– Vi skal ha et styremøte i BOK der vi skal fatte vedtak om hvilke tiltak og organisasjoner vi skal gi støtte til, sier Fosse.

Det vil bli tildelt noen midler til tiltak i vår, og nye gaver skal bli delt ut til høsten.

Overveldet

John Fredrik Tittei Fosse er overveldet. BOK hadde håpet på et overskudd på 100.000 kroner. Økonomisjefen i BOK, Tore Fosse kunne i helga legge fram en økonomioversikt som viste 450.000 i netto overskudd.

I tillegg har Brevik Idrettslag selv jobbet inn 150.000 kroner i overskudd på kiosksalget under OL, og Brevik MC-klubb tok inn 18.500 kroner på parkeringsordningen.

Utrolig flaks med været

Søndag gikk OL-presidenten John Fredrik Tittei Fosse en runde på OL-arenaen sammen med Brevikspostens medarbeider. Snøen og isen som var perfekt under OL for 15 dager siden, er nå smeltet og omtrent helt borte. Gressletta begynner å bli grønn.

– Hvordan er det mulig å ha sånn flaks med været, Tittei?

– Det er helt utrolig. Da vi planla Vinter-OL, spurte jeg IOC-medlem Gerhard Heiberg hvilken helg det passet for ham å komme til Brevik, og det var den 11. og 12. februar. Den helga viste seg å være den mest perfekte helga i hele vinter for et OL.

John Fredrik Tittei Fosse rister på hodet, lettere forundret over at alt klaffet. Neida, han er ikke sliten nå. Han var litt tom de første dagene etter OL, men blomster og hilsener fra nær og fjern har bidratt til å bare gjøre ham lettet og lykkelig på vegne av Brevik Olympiske Komité.

– Vi kunne ha hatt et enda større overskudd hvis vi hadde vært gjerrige. Men vi valgte å vise at vi satte pris på de 18 hedersgjestene fra norsk toppidrett med hotellopphold i Langesund og mat og selskapelighet i sjømannsforeningen. Vi viste vår takknemlighet for at hedersgjestene kastet glans over OL i Brevik. Det var verdt det.