Gå til sidens hovedinnhold

Isflak og istapper kan treffe biler på Grenlandsbrua

Artikkelen er over 3 år gammel

Store isflak og istapper truer E18-trafikken på Grenlandsbrua, ifølge Hans Georg Andersen som bor rett under.

Han forteller til NRK Telemark at det stadig løsner isflak og istapper. Noen treffer veibanen på E18, mens andre faller i vannet eller på land under brua.

Hans Georg Andersen under Grenlandsbrua– Jeg har sett isflak på en meter ganger en meter som kommer seilende. Det fryser også ofte lange istapper, disse står i bakken som spyd når de faller ned, forteller Andersen til NRK.

Han og naboen Jon Gunnar Evensen frykter noen skal bli skadet.

– Is fra brua har blant annet smadret en bil som stod parkert her nede, det var en liten Peugeot som fikk taket knust. Om isen hadde truffet et menneske, eller i verste fall en trailer som kjørte på brua, så hadde det ikke gått bra, sier Evensen til NRK.

Prosjektleder for bruvedlikehold i Statens vegvesen, Trygve Stien, er klar over faren og sier de forsøker å finne en løsning.

– Foreløpig så har vi ikke klart å finne en fornuftig løsning på dette. Vi har vurdert varmeelementer og å dekke til kablene det er snakk om, men da får vi ikke utført nødvendig kontroll og vedlikehold som vi må gjøre, forklarer Stien.

Han sier at brua har stått i 20 år, og at de ikke har fått melding om alvorlige uhell i forbindelse med isflak som løsner fra brua.

– Vi prøver så godt vi kan å finne en løsning på dette, sier Stien til NRK.

Kommentarer til denne saken