Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Fikk Heibergs pins-samling

Artikkelen er over 9 år gammel

IOC-medlem Gerhard Heiberg har gitt sin private pins-samling i gave til Brevik Olympiske Komité. Gaven består av en samling OL-pins i glass og ramme, og hundrevis av andre pins fra nasjonale og internasjonale mesterskap og tidligere OL.

– Alle de enkeltvise pinsene som ligger her på bordet skal vi selge for 15 kroner stykk. Det er bare å komme hit til OL-butikken i Storgata i Brevik og kjøpe lørdag, sier OL-president John Fredrik Tittei Fosse.

De mange som tok turen til OL-butikken sist lørdag gjorde store øyne da de så den enestående gaven som ble pakket opp og stilt ut.

Pinsene som skal selges er fra Vinter-OL i moderne tid, fra tidligere OL på Lillehammer, Barcelona, Athen, Tokyo, Nagano, Albertville, Salt Lake City, Torino, Vancouver, Sotshi og Pyeongchaug. Og sannsynligvis mange flere. For samlere er dette et unikt materiale å fråtse i. Vi tipper det blir trangt i OL-butikken førstkommende lørdag også.

Vinter-OL i Brevik har selvsagt også fått sin egen pins, og den selges for 25 kroner.

– Vi er ikke akkurat grådige, sier John Fredrik Tittei Fosse.

Den storslagne pins-samlinga som BOK har fått i gave fra Gerhard Heiberg blir satt stor pris på av Brevik Olympiske Komité.

– De to innrammede samlingene har vi ikke hjerte til å gi fra oss, så dem skal BOK beholde. Vi stiller dem ut her i OL-butikken fram til OL. Under selve Vinter-OL i Brevik 11. og 12. februar vil samlingen være utstilt i et telt på OL-stadion på Furulund, sier en stolt OL-president John Fredrik Tittei Fosse.