Småfisker'n er imot lysfiske

Møte i Småfisker'n Grenland med besøk også fra Stavern og Kragerø.

Møte i Småfisker'n Grenland med besøk også fra Stavern og Kragerø.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Foreningen Småfisker'n avdeling Grenland hadde sist fredag møte i Brevik rådhus der kystsoneplanen og lysfiske var tema.

DEL

Leder Per Aarvik Tveit ledet møtet der 22 personer deltok. Det møtte også representanter fra Småfisker'n Stavern og Kragerø.

Hovedtema på møtet var planarbeidet med den nye kystsoneplanen for Telemark. Prosjektleder for planen, Jorid Sætre, orienterte om planarbeidet.

Det er de fire kystkommunene Kragerø, Bamble, Porsgrunn og Skien som sammen med Fylkesmannen i Telemark og Telemark fylkeskommune som samarbeider om Kystsoneplanen som skal gjelde i årene 2019-2028.

Småfisker'n Grenland har gitt innspill under høringen om den kritiske situasjonen for torsk og annen fisk i de lokale fjordområdene, med spesielt fokus på det pågående lysfisket.

Sekretær Terje M. Hermansen i Småfisker'n Grenland forteller at foreningen er klar over at lysfiske er lovlig, men like fullt mener de det er ødeleggende for lokale fiskebestander i fjordene våre.

Hermansen beskriver at Småfisker'n Grenland er bekymret for nedgangen i bestanden av torsk, sild og brisling. Lokalt er det krise for torsken. Brisling er på rødlista.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken