Det sier Tone Bente Bergene Holm og Elisabeth Kirkenes som er to av medlemmene i Brevik Historielag.

De har påtatt seg ansvaret for garasjesalget i byen. Dette er 8. gangen det arrangeres Garasjesalg i Brevik.

– Garasjesalget er viktig for byen vår. Det pleier å komme tusenvis av mennesker hit, og det tilfører sommerbyen Brevik miljø og atmosfære, sier de to driftige damene.

Selv har Tone Bente Bergene Holm en egen bod i kjelleren hjemme der hun i løpet av året setter fra seg ting som hun skal rydde bort, og som hun vil selge på garasjesalget.

I fjor var det mer enn 80 forskjellige torg- og garasjestands rundt omkring i Brevik på denne dagen. Hittil i år er det 10 personer som har meldt seg på til årets happening.

– Meld deg på

Det er viktig at folk som skal selge noe, melder seg på, slik at arrangørene har en oversikt over hvor mange utsalgssteder som deltar og hvor de holder til. Påmelding kan skje til de to herværende damene, og via nettsiden til Brevik Historielag. Det er også opprettet en egen Facebook-side med navnet «Brevik torg & garasjesalg».

– Standsene og garasjesalgene må være i byen. Det har litt med parkering og framkommelighet å gjøre, sier Tone Bente Bergene Holm.

Stedene som har egne stands er Borggården ved rådhuset, Rådhusbrygga, Fisketorget, Øvre torg og kulturhuset.

– Vi oppfordrer også lag og foreninger til å ha loppemarked. Det hadde idrettslaget i fjor, og det var veldig populært, forteller Elisabeth Kirkenes.

Det er også noen faste klesjenter som pleier å ha en egen stand med salg av klær, og det er kjempepopulært. Det samme er tre damer som pleier å selge thai-mat, noe som også blir satt stor pris på.

Folk rusler jo rundt i byen og koser seg på en slik dag. Det er også alltid mange barn som er med, og det er trygt for barna å se på alt det spennende som selges på de ulike stedene.

– I Borggården rigger vi til et eget utsalgssted for leker til barn. Dette er leker som barn har vokst fra og som kan selges videre til andre barn.

5-åringen Reidar Martinius Bergene Holm og 7-årige Synnøve Louise Bergene Holm viser fram leker som de har tatt vare på og som de ikke bruker lenger. Disse lekene skal de selge under garasjesalget. Ting og tang som ikke blir solgt under garasjesalget, blir samlet i en egen container ved STX. Den skal sendes til trengende i Romania.