– Og hvis noen vil besøke galleriet også på hverdagene, så er det bare å ringe oss og gjøre avtale, sier Ketil Storvik.

Lørdag var det åpning av årets sommerutstilling der 8 av Norges mest aktive og anerkjente grafiske kunstnere deltar med sine bilder. De er alle tilknyttet Norske Grafikeres Verksted i Oslo. Guri Ødegaard og Ketil Storvik er også tilknyttet dette grafikerfellesskapet i Oslo. Det var stort besøk av publikum allerede første åpningshelgen.

Bildene som vises på utstillingen er laget i forskjellige teknikker som fotopolymer, etsing, silketrykk og litografi.

– Det er gøy å sette opp en slik utstilling. Motivene i bildene har et stort spenn. Vi har plukket ut bilder med en sommerlig stil, knyttet opp mot sommer og sol, sier Ketil og Guri.

En av de 8 kunstnerne som stiller ut bilder denne gang er Kari Hauge fra Oslo. Hun debuterte faktisk på sommerutstillingen til Gruppe 9 i Brevik i juni i 1975.

Lange skjørt

En gammel avisartikkel nettopp fra 1975 forteller om 7 unge jenter fra Frysja senter i Maridalen i Oslo som deltar som debutanter under kunstutstillingen i Skipperhuset i Brevik. Kari Hauge var en av dem. Bildet med kunstnerne fra den gang viser unge jenter med tidsriktige blomstrete, lange skjørt og slengbukser. Et morsomt minne. Og alle er like unge...

Sist lørdag da utstillingen i Curt Adeler stredet åpnet, hadde også Vik antikvitetsauksjon på torget i Brevik. På auksjonen ble også ett av Ketil Storviks bilder auksjonert bort, og det var et populært innslag.

– Nå gleder vi oss til mye folk i Brevik under Baccalaofestivalen førstkommende lørdag.