Gå til sidens hovedinnhold

Grenseløst gøy
på grøtfest

Artikkelen er over 15 år gammel

Tradisjonen tro var det grøtfest for medlemmene i Norcem pike- og guttekorps mandag. Det gikk ned mengder med grøt, og det gikk inflasjon i mandler rundt bordet.

Grøtfesten er et av høydepunktene i vintersesongen for de ivrige musikantene i korpset. Nå er de så mange at de måtte ta i bruk scenen i Brevik kulturhus til bespisningen. Det var rett og slett ikke plass til avslutningen oppe i Brevikstua.

Det var dekket fint til med langborder og serveringsstasjon, og de unge medlemmene storkoste seg, og det var ikke lite grøt som gikk med.

– Jeg gir meg ikke før jeg får en mandel. Om jeg så må spise fem boller grøt først, så skal jeg ha en marsipangris, sa Carl Erik Olsen mellom to munnfuller.

Inflasjon

Det er også tradisjon for at det er mandel i grøten under festen. Faktisk er det flere mandler, men at det skulle være så mange som syv var en overraskelse for alle.

– Her har det gått inflasjon i mandler. Det er ikke så ille som det har vært enkelte andre ganger, men etter det jeg har fått opplyst, skulle det være seks. Noen har helt sikkert hatt med seg en hjemmefra. Det viser bare hvor populære marsipangrisene er, sa leder for korpset.

Han hadde ansvaret for grøtserveringen denne dagen. Heldigvis oppdaget han den syvende mandelen før noen fikk den i bollen. Han hadde nemlig bare seks griser som premier.

Femte året

Grøtfesten ble innført da nysatsingen for alvor startet i korpset. Det var i 2000, og årets fest er med andre ord den femte i rekken.

– Jeg har vært med på de fire som har vært siden jeg begynte i korpset. Jeg synes det er skikkelig gøy på denne festen, og håper det kommer til å fortsette som en fast fest, sa Thomas Fragell, mens han triumferende holdt opp sin mandel for kvelden.

Fri lek

Etter at alle mandlene var funnet, dalte iveren etter å fylle opp grøtbollene betraktelig. Snart ble det etterlyst muligheter for fri lek, og responsen lot ikke vente på seg.

Det ble arrangert flere tøffe leker, og «Beat for beat» har blitt en slager i alle slags selskaper. I korpssammenheng er det kanskje mer naturlig med en musikkonkurranse enn andre steder, og medlemmene deltok med entusiasme og iver.

Det er ingen stor overraskelse om ikke neon spiste kveldsmat da de kom hjem fra festen.