Gå til sidens hovedinnhold

Har mange gode ideer på lager

Artikkelen er over 9 år gammel

Det finnes som kjent mye man kan tjene penger på. Som for eksempel å leie ut et helt tomt rom til en billig penge. – Jeg har lært noen triks i transportbransjen, forteller Martin Holm.

– Porsgrunn kommune ligger langt foran når det gjelder å tilrettelegge gode tomter for lokalt næringsliv, skryter Holm, som har hjemmeadresse i Skien.

Slo til

Da kommunen la ut tomtene i Lundedalen til salg for noen år siden, var ikke Holm sein om å sikre seg en del av kaka.

– I Skien finnes det få plasser som er tilrettelagt for oss som har behov for å drive litt mindre, samtidig som vi trenger litt plass. Det er de langt bedre på i Porsgrunn, så da måtte jeg jo slå til når sjansen bød seg, sier Holm entusiastisk.

Bakgrunn fra transport

Kremmeren fra den innerste delen av Porsgrunnselva kjøpte tomt fra kommunen i Industrivegen i Lundedalen for et par år siden. Nå nærmer det seg åpning med stormskritt.

– Vi har reist en hall på nærmere 1000 kvadratmeter, i tillegg til at vi kan tilby kontorplass med dusj og toalett til de største av leietakerne, sier han til Breviksposten.

Foreløpig er det bare en pall med elektrisk utstyr som lys og heismekanismer på plass inne i den tomme hallen, men på sikt håper Holm det skal være mer liv i lokalene innerst i Industrivegen.

– Du satser altså alt på å tilby folk lagringsplass. Er det marked for slikt?

– Mer enn du aner. Jeg har allerede fått mange henvendelser fra folk som ønsker et sted å sette båten om vinteren, og det får de mer enn nok av kvadratmeter til å gjøre hos oss, sier han. Det er først og fremst fartstiden i transportbransjen som har gjort at Holm har fått øynene opp for den noe spesielle businessen.

– Det er jo mange som leier ut lagerplass, men jeg tror jeg kan tilby noe unikt med min bakgrunn. Jeg vet hvor irriterende det kan være med dårlige forhold for lastebiler. Jeg har forsøkt å tilpasse lokalene til å være spesielt gunstige for transportbransjen, i tillegg til at det selvsagt skal være plass for privatkundene også. Det er jo mange campingplasser i nærheten uten båtopplag, fortsetter han. Til sammen har han brukt nærmere fem millioner på de store lokalene.