Gå til sidens hovedinnhold

Heiberg med mange gode OL-historier

Artikkelen er over 9 år gammel

IOC-medlem Gerhard Heiberg samlet fullt hus i Brevik kulturhus fredag kveld, for hedersgjester og sponsorer til Brevik Olympiske Komité.

Kvelden før selve åpningen av Vinter-OL , vrimlet det av forventningsfulle mennesker i Brevik. – Jeg har latt meg imponere av disse gutta i Brevik Olympiske Komité, sa Gerhard Heiberg da han innledet sitt foredrag som handlet både om OL i Brevik, de olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994 og om framtidige utfordringer for framtidige olympiske leker i verden. Løst og ledig, og uten manuskript, skapte Heiberg en god stemning i kulturhuset i Brevik. Latteren satt løst i salen, og folk syntes det var interessant å høre om Heibergs egne erfaringer.

Ordfører Øystein Beyer hilste til hedersgjestene og var ikke lenger i tvil om at Brevik er hovedstaden i Porsgrunn kommune. I salen satt hedersgjester som Oddvar Brå, Hjalmar «Hjallis» Andersen, Sten Stensen, Per Ivar Moe og Berit Mørdre.

I dag starter Vinter-OL i Brevik med OL-mars, parade gjennom byen, åpningsseremoni, langrenn og skøyteløp. Det er over 1500 forhåndspåmeldte til de ulike OL-øvelsene lørdag og søndag, og det er ventet tusenvis av mennesker til Brevik i løpet av helga.