Gå til sidens hovedinnhold

Heistad skole på flyttefot

Artikkelen er over 8 år gammel

Fredag var det den aller siste skoledagen i den gamle barneskolen på Heistad. Onsdag 2. januar begynner både elevene og de ansatte skoledagen i de splitter nye skolelokalene ved siden av ungdomsskolen. – Vi gleder oss mest til å få nye doer, sier 6. klassingene.

I klasserommet til 6. klasse 1 fikk vi høre hva elevene synes om at de skal slutte ved den skolen de nå har gått på i seks år:

– Helt perfekt. Veldig fint. Gøy. Koselig. Det er litt trist å forlate den gamle skolen, for her har vi lært så mye. Vi skal begynne på Norges fineste skole. Vi kommer til å savne den store akebakken.

Elevene forteller at de også gleder seg til å få større klasserom med kjøleskap, mikrobølgeovn og smart-tavle.

6. klassingenes lærer Rita Øien synes også det er litt vemodig å forlate den gamle skolen, samtidig som hun selvsagt gleder seg veldig til å begynne i nye og moderne skolelokaler.

– Min pappa har gått på denne skolen, og det samme har barna mine gjort, så det er litt rart at den nå skal legges ned, sier Rita Øien.

Rektor Ingun Behrens beskriver en planleggingsfase for den nye barneskolen som startet i 2008.

– Det har gått veldig greit, og vi har hatt en god prosjektledelse, sier hun.

Behrens har også satt pris på samarbeidet med arkitektene for den nye skolen. Hun opplever at synspunktene fra både henne og lærerne er blitt lyttet til.

Har kjempet litt

– Vi ville i utgangspunktet ikke ha en helt åpen klasseløsning. Vi ønsket oss adskilte klasserom, men med muligheter for å åpne opp. Noen syntes at vi var både gammeldagse og lite modige for disse synspunktene, så vi har måttet kjempe litt, sier Ingun Behrens.

Heistad barneskole er mer enn 75 år, så den har gjort jobben sin. Det er ingen tvil om at skolen nå er nedslitt og har trange klasserom og trange korridorer. Dessuten er det dårlig luft som ikke gir det beste arbeidsmiljøet verken for elevene eller lærerne.

Ingun Behrens har vært ansatt ved Heistad barneskole siden 1993. Først var hun undervisningsinspektør, og tok over som rektor etter Åge Lundsholt for sju år siden.

Barneskoletrinnet har 350 elever og 57 ansatte. Spesialavdelingen fra Hovet blir med over i den nye skolen som sammen med ungdomsskolen får navnet Heistadskolene. Flyttebilene kommer tirsdag i neste uke.

Veteranene

Anne Mette Helgerud (53) og Anne-Marie Flage Bratsberg (63) er veteraner ved Heistad barneskole. De har vært ansatt der siden 1986 og 1992. Nå holder de også på å pakke skole-utstyr ned i pappesker, klare for flyttebilen.

Anne Mette startet med SFO og PT6 som er pedagogisk tilbud for 6-åringer. Nå har hun fagene kunst og håndverk på mellomtrinnet.

– Det har alltid vært et åpent og godt arbeidsmiljø mellom oss kolleger her på skolen, sier Anne Mette Helgerud.

– Ja, her har vi levd etter prinsippet om at vi snakker med hverandre og ikke om hverandre, sier Anne-Marie Flage Bratsberg.

De to lærerne opplever at det alltid har vært en åpenhet mellom foreldre, lærere og skoleledelsen. Nå gleder Anne Mette og Anne-Marie seg til å flytte inn i en ny skole som de har hørt om skulle komme i mer enn 20 år.

Det er en drøm som nå går i oppfyllelse. Ny skole med nye doer. Og hvert klassetrinn skal få egen inngang.