Isola legger ned fabrikken i Brevik

Isola AS Fabrikk Brevik har eksistert siden 1943. Bygningsmassen, maskiner og utstyr er gammelt, og det ville ha krevet et stort oppgraderingbehov og store investeringer dersom fabrikken skulle fortsette driften.

Isola AS Fabrikk Brevik har eksistert siden 1943. Bygningsmassen, maskiner og utstyr er gammelt, og det ville ha krevet et stort oppgraderingbehov og store investeringer dersom fabrikken skulle fortsette driften. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tirsdag ble de 6 ansatte ved Isola as Fabrikk Brevik informert om at arbeidsplassen deres skal legges ned. Beskjeden fikk de fra administrerende direktør Bjørnar Gulliksen.

DEL

– Beslutningen om å legge ned fabrikken i Brevik ble fattet av styret i Isola AS i forrige uke. Det var ingen enkel beslutning å ta, og særlig for eierne var dette en vemodig beslutning, sier administrerende direktør Bjørnar Gulliksen.

Han sikter da til Eyvind Martin Thiis-Evensen som tidligere var administrerende direktør ved Isola. Familien Thiis-Evensen har vært eiere av Isola-konsernet siden det ble stiftet i Oslo i 1941. I 1943 ble bedriften flyttet til Brevik.

– I dag er hovedbasen for Isola på Eidanger med en bygningsmasse fra 1968, sier Gulliksen.

Fabrikken i Brevik er fra 1943, og både bygninger, maskiner og utstyr er gammelt og medtatt. Ifølge Gulliksen ville det ha vært behov for en betydelig oppgradering og investeringsbehov dersom fabrikken skulle fortsette.

Isola-fabrikken i Brevik produserer glassfilt som brukes i råvaren til Isolas egen produksjon, men også til eksterne, internasjonale kunder.

Sterkere konkurranse

– Bakgrunnen for at fabrikken i Brevik legges ned er at vi de siste årene har fått sterkere konkurranse fra internasjonale, store konkurrenter. I tillegg har vi merket finanskrisen i Europa. Salget av produktene fra Brevik har vært dalende lenge, sier Bjørnar Gulliksen, som tar sikte på å stenge fabrikken i Brevik om tre måneder.

Beskjeden om nedleggelse var en tung melding å få for de ansatte. Noen av dem har vært ansatt ved fabrikken i Brevik i mer enn 30 år.

Gulliksen sier at de ansatte i Brevik vil få tilbud om videre jobb ved andre avdelinger i Isola-konsernet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken