Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp esel til jul!

Artikkelen er over 13 år gammel

Nanfrid Aasmoe fra Brevik velforenings julekomité skal holde juleappellen i år. Hun mener folk kan kjøpe esel til jul.

– Jeg slår et slag for å kjøpe esel eller andre dyr, og gi bort det i stedet, sier Aasmoe og viser til Kirkens Nødhjelps alternative julegaver.

Kjente og kjære julesanger og høytlesning av Prøysen skal sette brevigianere i den rette førjulsstemningen førstkommende søndag.

I år er det tredje gangen Brevik Barne og Ungdomsteater og Norcem pike og guttekorps ligger i hardtrening til samarbeidsprosjektet som har fått navnet «Mens vi venter..». Forestillingen har derfor blitt en tradisjonsrik del av den storstilte feiringen av første adventssøndag i Breviks gater.

Deler likt

På scenen vil både korps-musikk, dans og høytlesning få plass. På notearkene til korpset står blant annet «På låven sitter nissen», «Vi tenner våre lykter» og «Nå tennes tusen julelys».

Kaja og Julie Lanner Gulliksen og Veslemøy Fredheim er tre av dem som skal bidra fra barne og ungdomsteateret.

– Vi skal synge musevisa og være utkledd som små mus. Vi har lært oss hele teksten utenat, og jeg tror det blir veldig morsomt, sier jentene.

De unge talenter fra teatergruppa vil også servere publikum Prøysens stykke om «Den vesle bygda som glemte jula».

150 lykter

I etterkant av konserten vil det på alle måter bli bevist at jula ikke er glemt i vesle Brevik. Nærmere 200 barn utkledd som nisser står da klare for å gå i tog fra kulturhuset. Først skal de innom fisketorget hvor den store julegrana skal tennes, og deretter går ferden videre langs langbrygga og opp mot øvre torg. I hånda vil 150 av dem ha en lykt, og i front går Brevik musikkorps.

Selvsagt kommer også nissen for å sette sitt preg på begivenheten.