Gå til sidens hovedinnhold

Klart for nytt smurfedisko

Artikkelen er over 14 år gammel

Førstkommende fredag forvandles kulturhuset i Brevik til diskotek for barn og unge. Nå krysser Thomas Fragell fingrene for at like mange som forrige gang vil ta turen inn i infernoet av lyd, lys, musikk, dans og moro.

Lederen av ungdomsstyret i Norcem pike og guttekorps kan nemlig trygt konstatere at diskotekene som har vært arrangert har blitt en suksess.

– Forrige gang var det jo over 100 mennesker innom, så det var selvfølgelig veldig moro, forteller Fragell.

For alle aldre

I barnetv-tid åpnes dørene til diskoteket i Brevik kulturhus. Er det fortsatt danseløver igjen , vil det være åpent helt frem til midnatt. – Det er ingen aldersgrense, så alle både i og utenfor korpset er velkomne. Forrige gang var det likevel flest av de små, forteller Fragell.

Som seg hør og bør ved et diskotek vil det være godt utstyrt med effekter i form av lyd og lys. På programmet vil det også være leker.

– Jeg tror alle setter pris på at vi har et sånt tilbud innimellom. Det er jo ikke så veldig mange steder det er diskotek for denne aldersgruppen, sier den engasjerte ungdomsstyrelederen. 1-5 klasseelever får være til 21.30 og det er åpent for resten til klokka 24.

Kiosksalget avgjørende

Etter planen skal ungdomsstyret i Norcem pike og guttekorps arrangere tre diskotek i år. Etter fredagen er det derfor et igjen av året. Ressursene til å stable diskoteket på bena får de fra forskjellige kanter.

– Vi i ungdomsstyret har jo litt penger vi kan ta av. Det meste kommer fra kiosksalg, og fra inngangspengene til diskoteket. Hvis ikke vi har nok, har vi også mulighet til å låne litt penger av hovedstyret, forteller Fragell. Oppstartseminaret på Stokkøya gav spesielt mye mynt i kassaskrinet.

– Da fikk vi inn 3500 i kiosken, og da solgte vi jo bare til dem med tilknytning til korpset, så det var veldig bra, sier Fragell som gjerne ville vært med å arrangere flere diskoteker for den yngre garden.