– Det er supergøy å være her ei uke. Vi er ei uke borte fra foreldrene og vi får så mange nye venner, sier Eline, Ckarla og Rosalie.

40 barn og 9 ledere er sammen på feriekoloni på Klokkerholmen. Det er feriekoloni på Klokkerholmen i skjærgården i Ormefjorden 10 minutter ut fra Brevik. Dette er Porsgrunns sommerparadis for barn, og for mange av barna er dette en drømmeferie.

– Det lederteamet som er her nå, begynte på feriekolonien mandag. Vi bytter på ulike team gjennom sommeren, forteller Mads Sande Lysa som er leder på klokkerholmen feriekoloni den 12. sommer.

Resten av året er Mads lærer på Vestsida skole. Even Garvik Andersen er leder på feriekolonien for 11. gang, han er vanligvis lærer på Stridsklev skole.

Even Garvik Andersen har besøk av yngste sønnen Emil på 1 år, og Oliver på 5 år er her også sammen med mammaen.

– Å jobbe noen uker på feriekolonien på Klokker'n er blitt en del av sommeren for meg. Det er gode kolleger å jobbe sammen med, og det er en glede å bidra til å gi et godt ferietilbud til barn i Porsgrunn sier Mads Sande Lysa.

Bildeserie

Se alle bildene fra feriekolonien på Klokker´n

 

For alle barn

Alle barn i 4. til 7. klasse på barneskolene i Porsgrunn kommune får anledning til å søke om en ukes sommerferie på feriekoloni på Klokkerholmen. Dette er et populært aktivitets- og ferietilbud.blant barna i Porsgrunn.

Foreldrene husker

Mange av barna har selv foreldre som har vært på feriekoloni på Klokker'n da de vokste opp, og de har aldri glemt hvor moro det var. Slik har det vært siden 1928 da Porsgrunn kommune kjøpte Klokkerholmen.

Sommerlivet på feriekolonien på Klokker'n går i sin vante gang. Det er typiske sommeraktiviteter som barn har likt å holde på med til alle tider: Bading, fiske krabber, fiske med fiskestang, bade, robåt, seile og spise god mat.

Kan man bedre ha det? Slik skal vel en sommerferie være, for dem som får være med og oppleve det.

Egenandel

Det betales en egenandel for barna som er på feriekolonien, og egenandelen dekker knapt måltider og losji. Resten av Klokkerholmens drift dekkes over kommunebudsjettet.

Klokkerholmen eies og drives av Porsgrunn kommune. Hele året skjer det noe på Klokker'n. Her er det leirskole og friluftskurs for skolebarn under ledelse av Lars Christian Løken og en stab med lærere.

Det er skoleklasser i Porsgrunn kommune som er på leirskole på Klokker'n gjennom året. Men også andre kommuner benytter seg av leirskoletilbudet.

– Det er selvsagt en forskjell for barna å gå på skolen resten av året opp mot å være på feriekoloni ei uke. Mange av barna blomster opp her, det kan vi se, sier Mads Sande Lysa.

Også for lærerne som er lirskoleledere, er det en annen arena å være på med mindre stress enn i skolen.

Det er lagt inn nye baderutiner gjennom beredskapsplanen. Reglementet er skjerpet i henhold til at det kun skal bade 25 barn i vannet av gangen. Lederne skal ha full oversikt.