Gå til sidens hovedinnhold

Korpset vil rocke kinoen

Artikkelen er over 13 år gammel

Trodde du korpsmusikk var litt traust? Tar du turen til Brevik kino til fredag, blir du nok overbevist om det motsatte. Da blir det nemlig rockekonsert.

Norcem Pike- og Guttekorps samarbeider med profesjonelle musikere når de fredag inviterer til en annerledes korpskonsert. 16 kjente rockelåter og ballader står på programmet.

– Ideen fikk jeg fra et korps i Østfold. Jeg syntes det hørtes tøft ut å ha med fullt band og sangere til korpsmusikken. Det syntes også ungene i korpset, så da fant vi ut at vi ville prøve, forteller korpsdirigent Kjell Arvid Polsrød.

Vanskelig materiale

Det er første gang at et korps i Grenland samarbeider med et band på denne måten. De første notene fikk korpset rett før sommerferien, men ikke før oppstart nå på høsten har de fått øvd på materialet.

– Det har vært en veldig tøff start på høsten. Nå har vi øvd på dette siden slutten av august. Det er ikke lett å kompe et band som vi gjør nå. Særlig for blåserne er det vanskelig musikk å spille, for det er så mange fortegn og slike ting, forteller Polsrød.

Overrasket over nivået

Alle de 16 låtene korpset skal gjennom i løpet av kvelden er arrangert rett ut fra sangene. Det vil si at notene ser ut som i originalene, og det var nok ikke korpsmusikk låtskriverne hadde i tankene da de lagde musikken.

– Det har vært ganske hardt å øve på dette materialet uten bandet til stede, innrømmer dirigenten.

Torsdag fikk alle parter øve sammen. Bandet, som består av Harald Norrman, Jan David Norrman, Steinar Jessen og Jango Nilsen og solistene Kristoffer Olsen og Marit Lindvig Stampe, ble rent imponert over korpsets nivå.

– Fortjener fullt hus

– Det hørtes råbra ut. Det ble helt elektrisk da vi satte i gang. Dette er jo låter som ungene i korpset nesten aldri har hørt, siden det er klassikere fra 80-tallet stort sett. Gjennomsnittsalderen på korpset er jo nærmere 13 år, sier Polsrød.

Han garanterer at konserten kommer til å fenge vanvittig.

– Dette fortjener å få fullt hus. Dette blir så langt fra en vanlig korpskonsert du kan komme. Til og med rockere bør få med seg dette, ler han.