Gå til sidens hovedinnhold

Korpsmusikk med oppsving

Artikkelen er over 8 år gammel

Dirigent Kjell Arvid Polsrød har allerede begynt å glede seg til 17. mai. Da kommer Norcem Pike- og Guttekorps til å marsjere gjennom gatene i Brevik som det største Norcem-korpset på mange år.

Et korps på 36 medlemmer er resultatet av målbevisst satsing.

På begynnelsen av 2000-tallet lå Norcem Pike- og Guttekorps nede med brukket rygg. I dag er krisen over, og entusiasmen er stor blant de unge musikantene.

– Det er veldig moro å være dirigent for juniorkorpset. De er så herlige, sier 17-årige Silje Helene Kleiv fra Brevik, som selv har vært med i korpset i sju år og vært dirigent for juniorkorpset de to siste årene. Hun spiller saksofon i hovedkorpset.

Sist helg var det seminar med øvelser over tre dager, inkludert overnatting i soveposer i Brevik kulturhus.

Unge Silje Helene Kleiv beskriver musikantene sine som snille og gode.

– Når de klarer noe vanskelig som vi har øvd på lenge, så lyser de opp. Det gjør meg glad, sier Silje som til daglig er elev ved musikklinja ved Skien videregående skole.

Hjertnesfestivalen

Dirigenten for hovedkorpset, Kjell Arvid Polsrød, forteller at det første musikalske fokuset for hovedkorpset framover er Hjertnesfestivalen i Sandefjord kulturhus søndag 7. april.

– Hjertnesfestivalen er en fin musikalsk opplevelse for korpset. Da blir vi bedømt av to profesjonelle dommere og får tilbakemeldinger på hvor gode vi er, og hva vi kan gjøre for å bli bedre, sier Polsrød.

Selv bedømmer dirigenten korpset sitt til å ligge midt på treet, med potensiale oppover.

De som har fulgt med på utviklingen av korpsmiljøet, vet at Norcem Pike- og Guttekorps slet med rekrutteringen for en 10 års tid siden. Polsrød tror at korpsledelsens gode dialog med skolene i Brevik og på Heistad er en medvirkende årsak til at oppslutningen i dag er så stor.

Dugnadsmyte

– Dessuten tror jeg at vi i korpsmiljøet har klart å få ut budskapet til foreldre om at det er en myte at kravet til foreldredugnad er større innen korps enn på andre aktiviteter for barna. Det var muligens slik i gamle dager, men i dag er det en myte, sier Polsrød.

Den store korpsdagen for Norcem Pike- og Guttekorps er selvsagt 17. mai, slik det er for alle korps. I år gleder både korpsledelsen og musikantene seg spesielt, for å vise fram hvor stort korpset er blitt. De deltar i nasjonaldagens feiringer både i Brevik og på Heistad. Etter skoletoget på Heistad, skal de også holde en konsert.

– Da vil korpset virkelig vise publikum hvor gode vi er blitt, sier en stolt dirigent ubeskjedent.

Korpstur til Danmark

Styret i Norcem Pike- og Guttekorps, med Gry Langbakk i spissen, har vært flinke til å planlegge et korpsår med en fin blanding av musikalske og sosiale opplevelser for de unge musikantene. I sommerferien skal de på korpstur til Danmark.

Til høsten blir det et samarbeid med Eidanger Pike- og Guttekorps.

Rockekonsert

Akkurat nå gleder Silje Helene Kleiv seg til den store rockekonserthelga fredag 26. og lørdag 27. april. Da er det et rockeband fra musikklinja ved Skien videregående skole som skal spille og underholde i Brevik kulturhus.

Det legges opp til et artig konsept med at Norcem Pike- og Guttekorps både skal bli underholdt med tøff rockemusikk, samtidig som de selv skal alternere med å innta scenen.

– Vi har mange talenter både innen band og innen korpsmusikken, og det skal vi virkelig få vist fram den helga, sier dirigent Kjell Arvid Polsrød.

Kommentarer til denne saken