Lastebilnæringa skaffer snø til OL

Transportnæringa lover å sikre snø til Brevik til Vinter-OL. De setter i gang vel ei uke før OL-start. Flankert av Tore Fosse (t.v.) og John Fredrik Tittei Fosse (t.h.) i Brevik Olympiske Komité møtte fire lastebilsjåfører opp på Furulund i går med lastebilene sine,  for å se på de snøfrie forholdene. Det er Vidar Tellefsen, Michael Larsen og Kim André Forengen fra Tellefsen AS og Hans Nilsen fra  transportfirmaet Ole M. Kristiansen ved Stathelle Transportsentral.

Transportnæringa lover å sikre snø til Brevik til Vinter-OL. De setter i gang vel ei uke før OL-start. Flankert av Tore Fosse (t.v.) og John Fredrik Tittei Fosse (t.h.) i Brevik Olympiske Komité møtte fire lastebilsjåfører opp på Furulund i går med lastebilene sine, for å se på de snøfrie forholdene. Det er Vidar Tellefsen, Michael Larsen og Kim André Forengen fra Tellefsen AS og Hans Nilsen fra transportfirmaet Ole M. Kristiansen ved Stathelle Transportsentral. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

7 transportfirmaer i Telemark garanterer at de skal sørge for at det blir nok snø i Brevik til Vinter-OL 11. og 12. februar.

DEL

– Hvis det ikke har kommet snø nok til Brevik innen OL, så skal vi hente og transportere den nødvendige snømengden til OL-løypa fra andre steder i Telemark, sier Vidar Ttellefsen i Tellefsen AS i Bamble.

Han har tatt initiativet til en storstilt transportdugnad dersom det blir nødvendig.

Firmaene som stiller gratis opp med lastebiler og mannskaper, i tillegg til Tellefsen AS, er Transportsentralen på Stathelle, Tipp Transport AS i Porsgrunn, Tipp Frakt AS i Porsgrunn, Transportservice AS i Skien, Nome Containerservice og Alf Johansen AS fra Seljord som for tiden jobber i Oslo og som vil sende biler fra hovedstaden til Vinter-OL i Brevik.

– Brevik Olympiske Komité gjør en kjempejobb for lokalsamfunnet og hele Telemark med dette OL-arrangementet. Og om jeg ikke får deltatt i noe OL på annen måte, så skal jeg sannelig være med på å frakte snø til Brevik, sier Vidar Tellefsen.

Om det ikke finnes snø i nedre Telemark, så kommer de til å hente snø helt på Haukeli om nødvendig.

Til den 1,2 kilometer lange OL-løypa trengs det 10.000 kubikk med snø.

– Dette er en jobb til 4-500.000 kroner som vi i transportnæringa gir til Vinter-OL i Brevik som vårt bidrag til det enorme dugnadsarbeidet som OL-komiteen i Brevik har stått for.

Artikkeltags