Gå til sidens hovedinnhold

Lysløypa ferdig i Brevikåsen

Artikkelen er over 8 år gammel

Ett år etter at de arrangerte Vinter-OL, har Brevik Olympiske Komité fullendt den nyanlagte lysløypa i Brevikåsen ved Furulund Idrettspark. Lysløypa er på 1,1 kilometer i vakkert skogsterreng nær idrettsparken.

– Jeg pleier å si at skiløypa vår er på 5 km hvis en går 5 runder, sier en smørblid OL-president, John Fredrik Tittei Fosse.

Han tok mandag løypa i øyesyn sammen med tre andre av BOK-medlemmene, Ole Martin Bolstad, Tore Andersen og Tore Fosse.

Det er Skagerak Elektro som har hatt oppdraget med å sette opp og montere 12 lysmaster.

Sparebankstiftelsen DnB NOR bevilget for ett år siden 500.000 kroner til BOKs prosjekt med å lage lysløype etter at Vinter-OL var ferdig.

Skiløypa med lys er nå ferdig og er, ifølge BOK-gutta, et praktfullt skue når det er mørkt. Det eneste skår i gleden er at det er for lite snø til å kunne ta lysløypa skikkelig i bruk denne vinteren. De som har prøvd seg med ski på beina, har opplevd at det er holke og altfor hardt å gå i løypa.

Porsgrunn kommune skulle gi et håndslag til BOK og ville kjøre opp løypa for dem for et par uker siden, men måtte gi opp oppdraget på grunn av snømangel.

Men lysløypa er helt klar.

Til skøytebanen

– Det eneste som ikke er klart er at vi hadde planlagt å sette opp ei ekstra lysmast ved skøytebanen. Men på grunn av det uavklarte prosjektet om et eventuelt makebytte av arealer mellom Brevik Idrettslag og Porsgrunn kommune rundt skoletomt, så avventer vi den siste lysmasta, sier John Fredrik Tittei Fosse.

BOK syntes det var liten vits i å sette opp ei lysmast som kanskje må tas bort igjen om noen måneder. Men alt av det elektriske er gjort klart til en eventuell ny lysmast til skøytebanen også.

Før jobben med selve lysmastene ble påbegynt, gjennomførte BOK-gutta jobben med å rydde traseen. Rydding av trær og kratt ble gjort før Vinter-OL. Løypa ble også planert og tilrettelagt med bark høsten 2011. Det gjenstår å rydde fire trær til i Brevikåsen. Trærna er ferdig merket.

Drifte løypa

– Det er ikke avgjort hvem som skal drifte lysløypa. Vi håper å kunne få til en avtale med Porsgrunn kommune etter hvert, på lik linje med Uræddløypa og løypa til HEI. Men vi har ikke tatt initiativet til en slik avtale ennå, sier John Fredrik Tittei Fosse.

Lysløypa vil uansett komme hele lokalsamfunnet i Brevik til gode. Fra før drifter BOK skøytebanen og sprøyter vann og snørydder den gjennom hele vinteren.

Glede andre

– Hvorfor holder BOK på med alt dette arbeidet?

– Ganske enkelt fordi vi synes det er veldig moro å glede andre. Hvis vi i BOK kan bli husket av neste generasjon for å ha gjennomført disse tiltakene for Breviks befolkning, så holder det for oss. Dessuten er vi litt skrullete og spesielle typer, innrømmer Tore Fosse, Ole Martin Bolstad, Tore Andersen og John Fredrik Tittei Fosse i Brevik Olympiske Komité.