Gå til sidens hovedinnhold

Marius tok imot OL-gave

Artikkelen er over 9 år gammel

Marius Moen Opseth på 4 1/2 år tok onsdag imot en gave med blant annet flere dataspill på barneavdelingen på Sykehuset Telemark. Gaven var fra Brevik Olympiske Komité.

– Jeg håper du blir frisk nok mens du er her på sykehuset til at du kan prøve ut om dette er fine dataspill, sa OL-president John Fredrik Tittei Fosse til Marius.

4-åringen var slapp og i dårlig form, men tok tappert imot gaven på vegne av alle syke barn ved barneavdelingen på sykehuset. Marius har fått et virus i munnen, og derfor har han ikke fått i seg mat på noen dager. Men nå håper mamma og pappa at han snart kommer på bedringens vei.

Penger fra auksjonen

John Fredrik Tittei Fosse kunne fortelle at Brevik Olympiske Komité (BOK) har kjøpt utstyr til barneavdelingen for 16.000 kroner. Dette er summen som kom inn på auksjonen av det store bildet med signerte fotografier av alle de store idrettsheltene fra norsk vinteridrett gjennom tidene. Det var STX Brevik som fikk tilslaget på det historiske bildet i løpet på auksjonen.

– Da vi bad alle idrettsstjernene om de kunne signere et bilde av seg selv, så fortalte vi dem at pengene fra auksjonen skulle gå nettopp til barneavdelingen ved sykehuset. Det satte de alle pris på, og de ville veldig gjerne bidra med sin signatur, forteller OL-presidenten fra Brevik.

Han synes det er viktig at alle deltakere, publikummere og støttespillere av Vinter-OL i Brevik 2012 får vite om at pengene har gått til det formålet som var tiltenkt.

Mange søknader

Det øvrige overskuddet på 450.000 fra Vinter-OL vil bli delt ut i ulike bidrag og gaver til gode formål for barn og unge. Hvilke tiltak som skal få penger, har BOK ikke bestemt ennå.

– Vi har fått inn mange søknader fra en rekke gode tiltak, for både enkeltpersoner og foreninger, så vi vil bruke litt tid på å vurdere søknadene, sier Fosse.

De 16.000 auksjonskronene er blitt brukt til å kjøpe inn flere TV-apparater, DVD-spillere, filmer og spill for barna. Det var avdelingsleder Kari Lie ved barneavdelingen som satte opp en ønskeliste og prioriteringsliste over hva slags utstyr avdelingen har behov for akkurat nå.

– Vi er i den heldige situasjonen at barneavdelingen får en del pengegaver hvert år, så vi har rundt 200.000 på sparekonto i dag. Men det er veldig fint å kunne slippe å be om rekvisisjon for innkjøp og selv måtte gå rundt i både leketøysbutikker og forretninger som selger elektronisk utstyr, sier Kari Lie.

Hun uttrykker en stor glede på vegne av barneavdelingen over at de denne gang bare kunne bestille det de trengte av nytt utstyr fra Brevik Olympiske Komité.

– Det utstyret vi har blir brukt mye, og det hender at det går i stykker. Akkurat nå hadde vi fem DVD-spillere som var ødelagte, forteller Lie.

De fem ødelagte spillerne ble erstattet av BOK.

Bestefar

– Jeg er selv bestefar til flere barn, og jeg er så heldig at ingen av dem trenger sykehustjenester for tiden, sier Tittei Fosse.

BOK hilser til alle syke barn og deres pårørende og håper at OL-gaven fra Brevik kan være til oppmuntring.