Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Markedsfører OL på videregående

Artikkelen er over 9 år gammel

– Medelevene mine på Porsgrunn videregående skole lo av meg da jeg fortalte at det skal arrangeres Vinter-OL i Brevik 11. og 12. februar 2012, forteller Anders Risan (17).

Han er opprinnelig fra Brevik, men bor på Heistad i dag.

– Jeg er evig brevikspatriot, og jeg skryter av byen jeg kommer fra overalt hvor jeg finner anledning til det, sier Anders Risan.

Anders går i 2. klasse på Porsgrunn videregående skole. Da ingen i klassen ville tro ham på at det skal være Vinter-OL i Brevik i februar, spurte han historielæreren Christian Brun om han kunne få lov til å bruke noen minutter av en skoletime til å fortelle om Brevik Olympiske Komité og bakgrunnen for Vinter-OL.

– Jeg fikk bruke 10 minutter av historietimen og jeg var godt forberedt. Så nå tror de på meg i klassen, sier Anders Risan.

Skrev epost

Anders skrev også en epost til OL-president John Fredrik Tittei Fosse og fortalte historien. Han spurte også om han kunne få noen OL-artikler til å henge opp på Porsgrunn videregående skole og markedsføre Vinter-OL i Brevik. Tittei responderte umiddelbart og inviterte Anders til å komme i OL-butikken sist lørdag.

Tittei ble rørt

– Jeg ble helt rørt, jeg, sier Tittei Fosse og gir Anders Risan fanget fullt av vimpler og plakater som skal henges opp og danderes på Porsgrunn videregående skole.

Anders Risan sier at det er en sjargong i klassen som går ut på å erte ham for at han kommer fra lille Brevik.

– Men jeg er stolt av byen min. Og jeg synes det er stort at Brevik Olympiske Komité får til å arrangere Vinter-OL. Egentlig er det jo helt sprøtt, ler Anders og rister litt på hodet selv av denne galskapen.

– Tenk på alt det rare folk klarer å få til i Brevik. Her skjer det jo noe hele året, og det synes jeg er helt fantastisk, sier han.

Anders skal selv delta i OL-øvelsen bakkejerm. Han har aldri prøvd det før, men det er ikke så nøye. Og han er sikker på at mange av medelevene hans vil komme til Brevik for å oppleve Vinter-OL.

– Vinter-OL i Brevik, det er bare helt rått, sier en lattermild Anders Risan og gleder seg til å dekorere klasserommet og skolen i Porsgrunn med OL-artikler fra Brevik.