Gå til sidens hovedinnhold

Morsdagsnatta i lavvo i OL-byen

Artikkelen er over 9 år gammel

De fire damene ble vekket av Brevikspostens medarbeider søndag morgen klokka halv ni. Da hadde de sovet i lavvo i Bullåsen like ved OL-arenaen på Furulund.

Gjespende konstaterte Trine Haugård Lid (37), Britt Kamfjord (41), Tone Bente Bergene Holm (35) og Hege Haugård (41) at det var morsdag, og at de hadde sovet utrolig godt denne lørdagsnatta.

– Hvis jeg hadde vært hjemme, så hadde jeg blitt vekket av ungene klokka halv syv på morsdagen. Nå har vi sovet helt til halv ni, og det var deilig, sier Tone Bente Bergene Holm.

Damene forteller om en fantastisk opplevelse med å tilbringe lørdagskvelden i sosialt fellesskap i lavvoleiren i Bullåsen. Det hadde vært rene folkevandringen oppe i skogen lørdagskvelden, det var mange som ville kjenne og føle på OL-stemningen ute. Lørdag kveld var det stjerneklart og mildt. Damene var våkne til klokka 01 på natta. Det var Britt Kamfjord som laget maten på bålet, og middagen besto av biff med ris og nydelig krydder til. Og et par rødvinsdunker inne i lavvoen avslører at det sikkert også ble servert temperert rødvin til maten i skogen lørdagskvelden.

– Vi drev også litt bakkejerntrening i går kveld, forteller Hege Haugård. Et par av dem skal delta i bakkejernsøvelsen klokka to søndag.

– Dette har vært en opplevelse, vi har aldri gjort slikt før, sier Trine Haugård Lid. Hun har sovet i en sovepose hun fikk da hun gikk i 8. klasse.

– Vi har lært mye av Lars Monsen på TV, så vi føler oss som Breviks svar på« Ingen grenser», sier damene lattermildt. Det er så vidt vi ser nesetippen på dem der i soveposene. Breviksdamene er enige om at de har fått et minne for livet fra Vinter-OL i Brevik. Straks skulle de stå opp for å jobbe 6 timer i kioskene på OL-stadion.

I gapahuken i Bullåsen våknet Helle Andresen (35) fra Brevik og Marte Øyvang (35) fra Stathelle til liv. – Det har vært en deilig natt, og det har ikke vært kaldt, sier Helle Andresen.

I dag fortsetter øvelsene i Vinter-OL i Brevik. Klokka tolv er det akebrettkjøring og klokka to starter bakkejernøvelsen. Det er 200 påmeldte til bakkejern, og hedersgjesten Sten Stensen påsto i går at han skal delta i bakkejern i dag. Vinter-OL i Brevik avsluttes i ettermiddag.