Gå til sidens hovedinnhold

Norcem dypt i blåmyra

Artikkelen er over 6 år gammel

Norcem pike og guttekorps var skikkelig dypt i blåmyra sammen med Trond Ytterbø og John Ultvedt søndag. Bluesmusikk med korps gjør seg faktisk veldig bra.

De to blues-kjendisene fra Notodden Bluesband har vært sammen med musikantene i Norcem hele helga. De har ledet et såkalt begeistringsseminar, og da foreldrene skulle hente sine håpefulle søndag ettermiddag, var det hentekonsert i Brevik kulturhus. Og det var litt av en konsert.

- Det er flinke unger dere har her i Brevik, var den klare dommen fra blues-kjendisene under konserten.

Og de frermmøtte foreldre, tanter, onkler og besteforeldre var skjønt enige med dem i det. Det låt nemlig som ei kule.

Fantastisk vokal

Naturligvis var Ytterbø og Ultvedt også i aksjon under hele konserten. De er proffer, og det merkes. Likevel var det nok korpsets egen Vilde Berg-Nilsen som imponerte aller mest når det gjelder de sanglige prestasjonene. Hun var vokalist under en av de store sangene fra selveste Carlos Santana. Hun sang så vakkert at alle i salen satt med ståpels, og hun fikk velfortjent respons fra salen. Det var artig.

Blåserekke med trøkk

Det var også imponerende å høre hvordan korpset i løpet av helga var forandret til et backingband til blueskjendisene. Blåserekka låt som de aldri har gjort annet enn å spille blues, og slagverkerne koste seg med bluesen. Og det låt utrolig bra. Også det er im ponerende. Tar vi med at også aspirantene i korpset var med under hele konserten, er det bare å slå fast at det spiirer og gror godt i Norcem pike og guttekorps.

Kommentarer til denne saken