Norcem dypt i blåmyra

Norcem pike og guttekorps spilte blues så det dundra under hentekonserten søndag. Kristine Solvoll imponerte med saksofonsolo sammen med dirigent Silje Kleiv, Trond Ytterbø og resten av korpset.

Norcem pike og guttekorps spilte blues så det dundra under hentekonserten søndag. Kristine Solvoll imponerte med saksofonsolo sammen med dirigent Silje Kleiv, Trond Ytterbø og resten av korpset. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norcem pike og guttekorps var skikkelig dypt i blåmyra sammen med Trond Ytterbø og John Ultvedt søndag. Bluesmusikk med korps gjør seg faktisk veldig bra.

DEL

De to blues-kjendisene fra Notodden Bluesband har vært sammen med musikantene i Norcem hele helga. De har ledet et såkalt begeistringsseminar, og da foreldrene skulle hente sine håpefulle søndag ettermiddag, var det hentekonsert i Brevik kulturhus. Og det var litt av en konsert.

- Det er flinke unger dere har her i Brevik, var den klare dommen fra blues-kjendisene under konserten.

Og de frermmøtte foreldre, tanter, onkler og besteforeldre var skjønt enige med dem i det. Det låt nemlig som ei kule.

Fantastisk vokal

Naturligvis var Ytterbø og Ultvedt også i aksjon under hele konserten. De er proffer, og det merkes. Likevel var det nok korpsets egen Vilde Berg-Nilsen som imponerte aller mest når det gjelder de sanglige prestasjonene. Hun var vokalist under en av de store sangene fra selveste Carlos Santana. Hun sang så vakkert at alle i salen satt med ståpels, og hun fikk velfortjent respons fra salen. Det var artig.

Blåserekke med trøkk

Det var også imponerende å høre hvordan korpset i løpet av helga var forandret til et backingband til blueskjendisene. Blåserekka låt som de aldri har gjort annet enn å spille blues, og slagverkerne koste seg med bluesen. Og det låt utrolig bra. Også det er im ponerende. Tar vi med at også aspirantene i korpset var med under hele konserten, er det bare å slå fast at det spiirer og gror godt i Norcem pike og guttekorps.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken