– Jeg har aldri vært helt borte som fra musikken. Men Norge er et lite land, og man blir fort oppbrukt som artist. De siste årene har jeg derfor jobbet mest i utlandet, sier Stephen Ackles.

Breviksgutten har vært turnerende artist i 33 år. Han var svært profilert i en periode på 1980- og 1990-tallet, men så ble det kanskje stille. Eller ble det det?

– Man kan ikke være på topp bestandig. Mange spør meg om hvorfor jeg er så lite å se på TV. Og mitt svar på det er at en artist kan ikke være på TV hele tiden, og dessuten passer man ikke alltid inn i programkonseptet, sier Stephen Ackles.

Men nå skal han bli litt synlig igjen, tror han. Når CD-en slippes i april, skal han ut på promoteringsrunde med påfølgende opptredener. Det siste har han for øvrig holdt på med hele tiden.

Den nye singelen er oppfølgeren til hiten «Satan» som han framførte på NRKs Trygdekontoret i fjor høst. Programleder Thomas Seltzer uttrykte at dette må ha vært den beste opptredenen på NRK på lenge.

Framførelsen kan fortsatt ses på YouTube, og teksten er ikke så satanisk som tittelen skulle tilsi.

Dobbeltside i VG

– Den TV-opptredenen vakte stor oppmerksomhet, det tok helt av. Jeg fikk jo til og med dobbeltside i VG, sier Stephen Ackles.

Jovisst kan han mimre bakover. Hans siste album kom i 2005, det var et tema-album over Elvis. I 1999 hadde han et gospel-album. Han hadde også en CD-utgivelse med nye låter i 2002.

– Den nye CD-en er ikke noe tema-album, men med håndplukkede sanger med roots- og pop-musikk. Albumprosjektet ble påbegynt for to år siden da han inngikk et samarbeid med sin nye nederlandske manager.

Singelen «For more than only tonight» er skrevet av Stephen selv og hans følgesvenn Hans Uleberg som han skrev hiten «Hey You» sammen med for 20 år siden.

– «Hey You» er med på den nye CD-en, men i ny tapning. «Satan» er også med, sier en strålende fornøyd Stephen Ackles som går en travel tid i møte.

Han tror ikke en gang at han får tid til å besøke mamma i Brevik i april.