Garasjesalget vokser til uante høyder: – Vi må stoppe på 100 utstillere

Brevik Torg- og Garasjesalg har aldri vært større. Når det drar seg mot den 15. utgaven har 100 utstillere meldt seg. Flere er det vanskelig å plassere.

DEL

Bare mens lokalavisa snakker med ildsjelene bak torg- og garasjesalget kommer det inn telefoner fra interesserte utstillere.

– Det var en glasskunstner som gjerne ville ha en plass, men vi er nødt til å sette på bremsene her nå. Dette vokser oss nesten ut av hendene, sa Elisabeth Kirkenes etter å ha lagt på en av samtalene.

Lørdag er det duket for den 15. utgaven av det som på folkemunne bare kalles garasjesalget. Og påmeldingen fra utstillere har virkelig tatt av de senere årene. Kirkenes, som sitter med bookingansvaret, har lenge hatt mange henvendelser hver eneste dag.

– Det er helt fantastisk. Nå er det 100 påmeldte utstillere, og det er det vi har satt som tak. I tillegg er det 13 barn som har meldt at de setter opp stand inne i borggården, slik vi har blitt vant til at de gjør hvert år. Og det er fremdeles fullt mulig for barn på dukke opp på lørdag også, selv om de ikke har meldt seg på. Vi skal få skviset dem inn, smiler Kirkenes.

Drøyt 30

Hun smiler når hun tenker på første gangen garasjesalget gikk av stabelen i 2005.

– Jeg husker Tone Bente lurte på hvordan vi skulle få plassert alle de drøyt 30 som hadde meldt sin interesse den gangen. Og de vokste relativt raskt til over 50 utstillere de neste årene. Jeg sa den gangen at vi bør ha et mål om 100 utstillere, og nå er vi der, sier hun.

Det er også denne gangen laget opp kart til de besøkende, som viser veien til alle som har rigget seg til med slag rundt om i byen. I tillegg til de 100 utstillerne ned i byen er det fortsatt en del som holder garasjesalg på sine hjemmeadresser. Ikke minst på Øya er det flere som har gjort dette til tradisjon, og det har blitt en sosial «happening» samtidig som det er tradisjonelt garasjesalg.

Har satt seg

Tone Bente Bergene Holm har vært med som primus motor sammen med Kirkenes i alle årene garasjesalget har blitt arrangert.

– Vi har gjort mange forsøk med hvordan vi plasserer salgsboder og utstillere, men nå har det satt seg med en konsentrert plassering rundt Fisketorget og Rådhusbrygga. Det er det utstillerne ønsker seg, og det blir veldig bra for de besøkende også. Men vi har til og med diskutert å flytte hele markedet opp på idrettsanlegget på Furulund til tider, men det har vi ingen tanker om lenger, forteller hun.

Blir fint vær

I mange år var garasjesalget velsignet med bare sol og fint vær. Det ble nærmest en etablert sannhet at det ikke kunne regne når det gikk av stabelen. Men i fjor ble dette til fulle motbevist. Det regnet som himmelens sluser var åpne. Men folk fylte opp i gatene like fullt.

– I år er det ventet fint vær igjen, og vi gleder oss vilt til lørdagen. Og selv om stadig flere utstillere tar betaling med Vipps, så har vi minibank i kiosken for dem som trenger det i år igjen, sier arrangørene.

Artikkeltags